Facebook Twitter Pinterest LinkedIn
vlieger
0

Uw winkelwagen is leeg

Totaal: €0,00

Geen producten gevonden...

Duurzaam opgroeien - net even anders dan gewoon opvoeden

Toch nog kastanje knutseltijd!

Toch nog kastanje knutseltijd! September is echt de maand van de kastanjes. Ze liggen meestal vanaf de eerste Septemberweek voor het oprapen. Een reden voor veel kinderen om naar buiten te gaan en de kastanje te verzamelen om er daarna mee te gaan knutselen of een begin te maken van een herfsttafel.

Het speelgoed van de vorige en deze eeuw: een plakbandautomaat

Het speelgoed van de vorige en deze eeuw: een plakbandautomaat Spelen kan je met van alles! Vooral met al bestaande materialen. Het hoeft niet altijd zo moeilijk te zijn en soms is dat nu precies wat kinderen laat spelen, zelf laat ontdekken, vertrouwen geeft en creatief maakt. Een simpele plakband automaat maakte dat mijn zoon destijds zijn Disney videofilms vergat. De plakbandrol, de perforator en de nietmachine bleken favoriet. Dan kan dat toch ook in deze tijd?

Maken maakt gelukkig, dus ga snel aan de slag met kastanjes!

Maken maakt gelukkig, dus ga snel aan de slag met kastanjes! We weten al lange tijd dat het erg belangrijk is om creatief bezig te zijn met de handen. Het stimuleert de hand-oog coördinatie, de fijne en grove motoriek en het creatief en vrij denken. En kinderen zijn handiger dan wij denken. Zij leren juist door te proberen en vooral als ze iets leuk vinden om te doen!

worm