Facebook Twitter Pinterest LinkedIn
vlieger
0

Uw winkelwagen is leeg

Totaal: €0,00

Geen producten gevonden...

OpzijnPlek duurzaam opgroeien - net even anders dan gewoon opvoeden

Van appeltaart tot zakken chips

Van appeltaart tot zakken chips Deze blog bevat een supertip voor verantwoorde tussendoortjes die je kinderen eigenlijk altijd wel lusten. Gewoon met wat handige apparaatjes, eenvoudige producten en een beetje tijd leren kinderen eenvoudig zelf gerechten maken, eten ze met liefde fruit en groenten en ontdekken ze hoe leuk het is elkaar te helpen in de keuken en taarten te bakken, appeltjes te schillen en chips te maken.

Met een zakmes geef je vertrouwen!

Met een zakmes geef je vertrouwen! Omdat ik zoveel verschillende kanten hoor over het geven van een zakmes aan kinderen, heb ik deze blog geschreven. Hierin mijn ervaringen, mijn visie, maar natuurlijk ook tegen het licht gehouden wat de nadelen kunnen zijn. Al met al boeiend!

Ik denk er nog even over na!

Ik denk er nog even over na! Je kind zelf laten ontdekken en beleven is de rode draad door duurzaam opgroeien. Kinderen kunnen heel goed zelf beslissingen nemen, overwegen en informatie vragen. In dit verhaal over mijn dochter die een Longboard wil kopen kun je lezen hoe je je kind zelf de verantwoordelijkheid geeft over een belangrijke aankoop en hoe jij daar als begeleider tussenuit stapt.

Je hoeft het niet te vragen!

Je hoeft het niet te vragen! Veel volwassenen vinden dat kinderen eerst iets moeten vragen voordat ze iets mogen pakken of iets gaan doen. Kinderen worden vaak gezien als degene die gehoorzaam moet zijn, zich netjes moet leren gedragen. Wij denken dat wij ze dit allemaal moeten leren en vormen een muur van macht om het kind heen. Vaak ongemerkt. Hoe het ook kan....

worm