Facebook Twitter Pinterest LinkedIn
vlieger
0

Uw winkelwagen is leeg

Totaal: €0,00

Geen producten gevonden...

OpzijnPlek duurzaam opgroeien - net even anders dan gewoon opvoeden

Van appeltaart tot zakken chips

Van appeltaart tot zakken chips Deze blog bevat een supertip voor verantwoorde tussendoortjes die je kinderen eigenlijk altijd wel lusten. Gewoon met wat handige apparaatjes, eenvoudige producten en een beetje tijd leren kinderen eenvoudig zelf gerechten maken, eten ze met liefde fruit en groenten en ontdekken ze hoe leuk het is elkaar te helpen in de keuken en taarten te bakken, appeltjes te schillen en chips te maken.

Ik denk er nog even over na!

Ik denk er nog even over na! Je kind zelf laten ontdekken en beleven is de rode draad door duurzaam opgroeien. Kinderen kunnen heel goed zelf beslissingen nemen, overwegen en informatie vragen. In dit verhaal over mijn dochter die een Longboard wil kopen kun je lezen hoe je je kind zelf de verantwoordelijkheid geeft over een belangrijke aankoop en hoe jij daar als begeleider tussenuit stapt.

Duurzaam bewust!

Duurzaam bewust! Kinderen verantwoordelijkheid aanleren doe je door hen ook verantwoordelijkheid te laten nemen voor eigen keuzes. Dat vinden we als ouders vaak moeilijk omdat wij denken dat kinderen die verantwoordelijkheid niet, of nog niet aankunnen. Elk kind hoe klein ook, kun je bewust maken van hun verantwoordelijkheid voor hun eigen leventje. Dit artikel vertelt daarover meer!

Duurzaam opgroeien

Duurzaam opgroeien Het vuil op straat zie je meer als je zelf wat somber bent. Het lijkt dan wel of je overal vuil ziet. Kinderen die zelf de wereld mogen ontdekken en bewust een goed voorbeeld krijgen, komen vaak met verrassende oplossingen.

worm