Facebook Twitter Pinterest LinkedIn
vlieger
0

Uw winkelwagen is leeg

Totaal: €0,00

Geen producten gevonden...

Duurzaam opgroeien - net even anders dan gewoon opvoeden

De chemie van samenwerken!

De chemie van samenwerken! Ik geloof al jaren dat het spelen van spellen, en in het bijzonder samenwerkingsspellen, in je gezin, de toekomst van de aarde en de wereld waarin we leven kan verbeteren. Al spelend leren deze spellen ons heel veel. Het spelen geeft je een gevoel van eigenwaarde en zelfwaardering, helpt je om anderen beter te leren kennen en vooral je eigen talenten en die van een ander te zien en te herkennen. En zeg nou zelf. Het is toch veel leuker om samen van een spel te winnen? Ook sociale vorming, de wijze waarop communicatie plaats vindt en door vraag en antwoord leren duidelijk te zijn en te zeggen wat je wilt, maakt vooral het coöperatieve spel een uniek leermiddel. In het geheel is samen als gezin een spel spelen, of kinderen onder elkaar, een manier om met elkaar te socialiseren en in gesprek te blijven!

"Ik ben aan de beurt", "jij speelt vals"!

"Ik ben aan de beurt", "jij speelt vals"! Samenwerking is binnen de zakelijke en onderwijswereld een veel besproken onderwerpen van dit moment. Bij OpzijnPlek hebben wij hierover al jaren een visie die in lijn ligt met duurzaam opgroeien.
Met elkaar samenwerken zonder terughoudendheid en de ander iets gunnen zonder jezelf daar weer net boven te willen stellen, is een deugd die wij helaas nog niet allemaal bezitten.

Filosoferen verdwijnt nu echt uit het geitenwollensokken imago!

Filosoferen verdwijnt nu echt uit het geitenwollensokken imago! “Gaat een mier dood, als hij door een hond wordt opgegeten” of “ Heeft een dief een hart”? Zomaar wat vragen die je kunt stellen als je gaat filosoferen met kinderen. Zeker weten dat daar bijzondere antwoorden op komen! Filosoferen met kinderen is een mooie manier om je kind, jezelf en de wereld om je heen beter te leren kennen en de wereld ook eens op een andere manier te bekijken.

Spelen met zand, zo gewoon en zo bijzonder!

Spelen met zand, zo gewoon en zo bijzonder! Spelen met zand is voor veel kinderen gelukkig heel gewoon. Wist je dat spelen met zand ontzettend veel doet in de ontwikkeling van een kind? Het is voor alle zintuigen en zelfs voor de sociaal emotionele ontwikkeling van belang dat een kind alle mogelijkheden krijgt om met zand te spelen.
Ik heb in het verleden veel gewerkt met jonge kinderen en het belang van zintuiglijke beleving gezien. Ik heb ervaren hoe kinderen zich duurzaam ontwikkelen als ze een gezond speelklimaat ervaren waar vooral het ontdekken van natuurlijke materialen voorop staat. Laat een kind van zijn kleedje afkruipen en letterlijk de wereld van natuur ontdekken. Daardoor ontwikkelt de fysieke en de emotionele gevoelswereld van een kind zich positief.

Leren van je kind

Leren van je kind Leren van je kind vertelt het verhaal van een moeizame start in de opvoeding tot een verandering van inzicht en een magische samenwerking!

worm