Facebook Twitter Pinterest LinkedIn
vlieger
0

Uw winkelwagen is leeg

Totaal: €0,00

Geen producten gevonden...

OpzijnPlek duurzaam opgroeien - net even anders dan gewoon opvoeden

11 Tips voor een blijvend vakantiegevoel

11 Tips voor een blijvend vakantiegevoel Luie ochtenden, lekker lang ontbijten, genieten van mooie dagen, zand tussen je tenen, ontwaken tussen tentdoek, zonsopgangen en zonsondergangen, samen zijn en ontmoeten, zijn zomaar wat ingrediënten voor een fijne vakantieperiode. Bij ons zijn de scholen weer begonnen en we merken alweer langzaamaan dat het vakantiegevoel plaatsmaakt voor de dagelijkse dingen.

In deze blog geef ik je elf tips om een jaarrond vakantiegevoel te blijven houden!

Op mijn kop gaat mijn eten naar mijn maag...

Op mijn kop gaat mijn eten naar mijn maag... Rust in lijf en hoofd zorgt voor groei. Niet voor niets hoor je altijd dat mensen na een vakantie vinden dat hun kind of kleinkind zo is gegroeid. Vaak leren kinderen in rust en in de vakantie meer dan wij met zijn allen in 1 jaar school voor elkaar kunnen krijgen. Vooral krijgen ze de kans om zelf te ontdekken en te beleven. Verrassend wat dat soms oplevert.

Je hoeft het niet te vragen!

Je hoeft het niet te vragen! Veel volwassenen vinden dat kinderen eerst iets moeten vragen voordat ze iets mogen pakken of iets gaan doen. Kinderen worden vaak gezien als degene die gehoorzaam moet zijn, zich netjes moet leren gedragen. Wij denken dat wij ze dit allemaal moeten leren en vormen een muur van macht om het kind heen. Vaak ongemerkt. Hoe het ook kan....

worm