Facebook Twitter Pinterest LinkedIn
vlieger
0

Uw winkelwagen is leeg

Totaal: €0,00

Geen producten gevonden...

OpzijnPlek duurzaam opgroeien - net even anders dan gewoon opvoeden

Hoe word je een verantwoorde schoenenvuller?

Hoe word je een verantwoorde schoenenvuller? Het startschot is gegeven: "Jullie mogen vanavond allemaal je schoen zetten" zegt Sinterklaas, en als ouder heb je de oplossing dan maar weer te vinden. Doe je in je gezin aan Sinterklaas? Dan heb je er wellicht geen moeite mee. Wil je meer de dingen zelf in de hand houden, dan kan dit een behoorlijk dilemma zijn.

Ik trouw later een vrouw die mij de krant voorleest

Ik trouw later een vrouw die mij de krant voorleest Als een kind het nut van iets leren niet inziet, dan kun je lang doorgaan met motiveren maar uiteindelijk demotiveer je het kind. Pas als we het kind serieus nemen en inspelen op de leerbehoefte van dat moment zullen we merken dat kinderen juist heel veel kunnen leren. Als wij maar niets verplichten!

Het speelgoed van de vorige en deze eeuw: een plakbandautomaat

Het speelgoed van de vorige en deze eeuw: een plakbandautomaat Spelen kan je met van alles! Vooral met al bestaande materialen. Het hoeft niet altijd zo moeilijk te zijn en soms is dat nu precies wat kinderen laat spelen, zelf laat ontdekken, vertrouwen geeft en creatief maakt. Een simpele plakband automaat maakte dat mijn zoon destijds zijn Disney videofilms vergat. De plakbandrol, de perforator en de nietmachine bleken favoriet. Dan kan dat toch ook in deze tijd?

worm