• Lorem ipsum

OpzijnPlek wil jou met duurzaam speelgoed inspireren kinderen hun wereld zelf te laten ontdekken en beleven en een voorbeeldfunctie te zijn als het gaat om duurzaam opgroeien.

Wat is duurzaam speelgoed?
Duurzaam speelgoed is voor ons niet per definitie ecologisch of fairtrade. We houden er wel continue rekening mee. Maar duurzaam jezelf kunnen ontwikkelen met speelgoed dat er toe doet is misschien nog wel belangrijker. Een kind dat fantasieloos speelgoed krijgt heeft minder kans op ontwikkeling dan een kind dat dagelijks wordt uitgedaagd en geïnspireerd met de materialen om hem heen. Veel speelgoed zegt ook niets over speelwaarde. Dus duurzaam speelgoed doet gewoon altijd iets in de ontwikkeling van een kind en dan nog liefst zonder dat het kind daar zelf weet van heeft. Spelen is leren!

Wat is duurzaam opgroeien?
Voor ons is duurzaam opgroeien, dat kinderen leren zichzelf te vertrouwen, op hun eigen kompas leren navigeren en daarvoor de ruimte krijgen. Dan zijn zij in staat om met respect en verantwoordelijkheid met onze wereld om te gaan.
Goed zijn voor jezelf vanuit je hart, is automatisch goed zijn voor een ander en je omgeving. Houd jij rekening met het milieu, heb je zichtbaar respect voor mens en natuur, hoe ga je om met jezelf en met anderen? Dan zal je kind je voorbeeld overnemen en zelf gaan nadenken over de gevolgen van zijn leefwijze. Dat vertaalt zich in een duurzamere relatie met de aarde en alles wat daarop leeft in de toekomst!

Talenten
Bij OpzijnPlek geloven we dat alle kinderen talenten hebben. Dat alle kinderen dat diep van binnen ook voelen. Kinderen die hun talenten zelf mogen en kunnen ontdekken, beleven en ontwikkelen, groeien op met waardering voor zichzelf, voor anderen en de wereld om hen heen. Talenten delen is samenwerken en dat is natuurlijk ontwikkelen!
 We merken dat kinderen heel veel opbrengst halen uit buiten spelen en de natuur beleven. Kinderen leren daarmee hun zintuigen in te zetten, waardoor ze hun talenten makkelijker ontdekken en hun weg in het leven vinden.

Ons materiaal doet dan ook altijd iets in de ontwikkeling van een kind. Dat vinden wij duurzaam!

Duurzame producten
Onze producten dragen bij aan een waarde(n)volle ontwikkeling van kinderen. Spel-, en speelmateriaal dat niet gauw verveelt en werkelijk iets toevoegt aan de ontwikkeling van een kind.

OpzijnPlek streeft ernaar om zoveel mogelijk producten in de webwinkel op te nemen die talentontwikkeling stimuleren, duurzaam handelen en denken in gang zet en ondersteunt, samenwerking en delen bevordert en aanmoedigt tot buitenspelen en natuur beleven!
Wij verkopen vooral ook materiaal dat uitdaagt en niet altijd kindproof is. Je kind leren voorzichtig zijn en omgaan met materiaal hoort ook bij duurzame groei!

Zelfwaardering
Kinderen die zichzelf waarderen hebben aandacht voor anderen, beleven plezier in hun relaties met anderen en zijn prettig in de omgang. Zelfverzekerd zullen zij hun koers bepalen en dat is waar wij ons bij OpzijnPlek graag voor inzetten. Daarom verkopen wij materialen die de persoonlijke ontwikkeling in gang zet of ondersteunt.

Interesse van je kind
Wij adviseren je vooral materiaal aan te schaffen waar de interesse van je kind ECHT naar uit gaat en het vooral ook te laten spelen met de ruimte en de natuurlijke materialen om hem heen.

Duurzame producten
Wij vinden het belangrijk dat onze producten de wereld zo min mogelijk schaden. In onze ogen is een product duurzaam als het bijdraagt aan de ontwikkeling van een kind en lang mee gaat.

Als het eventjes kan zoeken wij altijd naar producten die bijdragen aan een mooiere wereld. We noemen er een paar!

  • Grimms - FSC hout en natuurlijke inkten
  • Crayon Rocks - Sojawaskrijtjes
  • Compleet natuurlijke verf van Natural Earth Paint
  • Jute touwen en zakken
  • Bamboe - bouwen met snelgroeiende bamboe en natuurrubber elastieken
  • materialen die natuur beleven ondersteunen vinden wij bijdragen aan een mooiere wereld
  • en diverse andere natuurlijke producten, zie ook de categorie ecologisch speelgoed

Duurzaam OpzijnPlek
Wij vinden belangrijk: hergebruik, recyclen, biologisch, ecologisch, Nederlands of Europees fabricaat, FSC, natuurlijke fabricatieprocessen, fabricage door mensen met een beperking, kwaliteit, groene stroom, spelen met natuurlijk materiaal, zorg voor milieu, zorg voor de aarde, aandachtige communicatie met respect voor gevoelens en behoeften van anderen, bevorderen van samenwerking, delen, autonomie, eigen verantwoordelijkheid, bewustzijn.
Helaas is speelgoed bij lange na nog niet altijd gemaakt met zorg voor de aarde. Echter als het lang mee gaat en iets doet in de ontwikkeling van een kind vinden wij het duurzaam!

Duurzaam ondernemen
Wij vinden het belangrijk dat we tijdens het ondernemen binnen OpzijnPlek zorg dragen voor de aarde en zijn bewoners. Je kunt bij ons terecht voor persoonlijk advies, zodat je een goede duurzame keuze kunt maken. Onze pakketten worden opgevuld met restant karton en als de stevigheid het toelaat gebruiken we papieren tape en FSC dozen. Wij letten op ons stroomverbruik en ons afval en gebruiken ecologische kantoorartikelen. Wij proberen op alle fronten zo duurzaam mogelijk te handelen maar wij geloven ook dat duurzaamheid gaat om eerlijkheid! Dus vinden wij het vooral belangrijk dat ieder mens in ons bedrijfsproces een goed gevoel overhoudt aan zijn of haar inzet en onze klanten een eerlijke prijs betalen. Bij een duurzame bedrijfsvoering en met het oog op onze visie over duurzaam opgroeien willen wij ook bewust omgaan met ons milieu en daarmee dus met onze verzendwijze. Jij als klant kan het milieu een handje helpen. Wij hanteren een minimum orderwaarde van €14,95.

Verder is het via onze mobiele webshop heel gemakkelijk om via je telefoon of tablet je aankopen te doen.
Wij delen het belang van een vrije samenleving. Kom je langs? Bij ons is iedereen welkom.

Vergeet niet om ook onze speelgoed gebruiksaanwijzing te lezen!