Facebook Twitter Pinterest LinkedIn
vlieger
0

Uw winkelwagen is leeg

Totaal: €0,00

Geen producten gevonden...

Deze sojawaskrijtjes hebben wij al heel veel verkocht. Elk kind dat ze ziet liggen begint er direct mee te kleuren en te tekenen. Dat komt als eerste omdat ze zo makkelijk in de hand liggen en omdat kinderen weinig kracht nodig hebben om hiermee te kleuren. Sojawas staat bekend om zijn zachte eigenschappen waardoor het in de vorm van een krijtje gemakkelijk kleur afgeeft.

De krijtjes plakken niet en geven niet af. Zelfs hele kleine kinderen pakken de krijtjes gelijk in pengreep op en beginnen vol enthousiasme te kleuren. Bijzonder is ook dat met de vlakke kant eenvoudig grote vlakken kunnen worden ingevuld of gekleurd. zodat kinderen de motivatie behouden om met dit krijtje te kleuren.

Wij onderstrepen de bovengenoemde ervaringen en mogelijke doelgroepen.

We raden aan om ook verschillende soorten papier te gebruiken, zoals aquarelpapier, glad papier, wit karton et cetera. Zo leren kinderen ook dat elke papiersoort een andere wijze van tekenen en kleuren betekent. De krijtjes zijn ook prima om de bekende stofstiften te vervangen. Met Crayon Rocks kun je namelijk prima tekenen en kleuren op textiel en zelfs fixeren met bakpapier.

CrayonRocks won de Silver Parents' Choice Award 2014.
Parents choice award silver 2014

Crayon Rocks zijn gemaakt van sojabonen uit de VS en zijn gekleurd met natuurlijke minerale pigmenten. De krijtjes zijn volledig natuurlijk en niet toxisch. 

De kleuren van de Crayon Rocks zijn natuurlijk en levendig en kunnen in laagjes worden gebruikt, waardoor je prachtige in elkaar lopende tekeningen kunt krijten! De kleuren plakken niet op elkaar, zoals bij wascokrijtjes vaak het geval is.

 Crayon Rocks zijn bedoeld voor kinderen en volwassenen die moeite hebben normale krijtjes in pengreep vast te houden. 


De krijtjes versterken de spieren ter voorbereiding op het leren schrijven en zijn dus ook goed te gebruiken in voorbereidend schrijfonderwijs op school en thuis. Maar eigenlijk zijn de krijtjes voor iedereen, kinderen en volwassenen, al dan niet met een motorische beperking, geschikt die zijn of  haar creativiteit aan papier wil toevertrouwen. 

Ze liggen prettig in de hand en de vorm maakt het mogelijk om met kleine vingertjes te kleuren en grote bewegingen te maken waardoor je prachtige kleurrijke beelden kunt creëren. In de VS worden de krijtjes veelvuldig gebruikt door ergotherapeuten om de fijne motoriek te ontwikkelen.

De mogelijkheden zijn legio voor kinderen en volwassenen en het krijtje is een waardevolle aanvulling in elke cretieve ruimte waar wordt geschilderd, getekend, et cetera. Ervaring leert inmiddels dat dit krijtje als eerste wordt gepakt door heel veel kinderen als ze de keuze hebben tussen potloden, stiften en wasco krijtjes. Scholen en bedrijven gebruiken de krijtjes bijvoorbeeld ook bij het maken van een mindmap tijdens een vergadering.

Crayon Rocks® is ontwikkelt door een Amerikaanse lerares Barbara Lee, die werkte met kinderen met een motorische of emotionele beperking. De krijtjes zijn geïnspireerd op Jan Olsen, OTR en het 'Handwriting without tears' programma.De krijtjes zijn volgens officiële richtlijnen niet geschikt voor kinderen onder de 3 jaar vanwege inslikgevaar. Echter wij ontnemen hiermee dan de ontwikkeling van het kind, die vaak al wil kleuren vanaf 1 jaar oud. Gebruik de krijtjes daarom onder de leeftijd van 3 jaar alleen met je kind onder begeleiding en volledig toezicht.

Lees meer
worm