Facebook Twitter Pinterest LinkedIn
vlieger
0

Uw winkelwagen is leeg

Totaal: €0,00

Geen producten gevonden...

KORXX is echt een prachtig kurk speelgoedmerk en zeer goed uitgedacht.
De vele vormen maken eindeloos combineren mogelijk en er zijn met dit speelgoed al veel prijzen en waarderingen ontvangen. Heel goed geschikt voor thuis, op reis, in bad, op het strand en buiten, maar ook natuurlijk speelgoed, veilig voor kinderen en goed voor het milieu!

Voor scholen en kinderdagverblijven blijkt het uniek en eigentijds speelgoed dat tevens ideaal is omdat het licht is, en dus ook geen pijn doet als de toren of de bouwwerken omvallen. Voor leerkrachten ideaal omdat het zeker niet te zwaar is om te tillen!

KORXX staat bekend om zijn hang naar duurzaamheid, ontwikkeling van vaardigheden, veilig spel en uitdagend, creatief leren. Bij KORXX hebben ze daarmee de spijker op zijn kop geslagen want het is werkelijk fenomenaal speelgoed dat werkelijk een leven lang meegaat en veel voordelen heeft zoals: warme materialen, stil spelen, geschikt voor eindeloos bouwen en balanceren, bijvoorbeeld diagonaal bouwen omdat kurk stroef is, maar ook gifvrij, veilig, en duurzaam materiaal.

Gebruiksadvies - Ter informatie voor gebruik van KORXX kurk blokken

Veilig speelgoed
KORXX blokken zijn een natuurproduct. Ze zijn gemaakt van hoge kwaliteit kurk en volledig veilig voor kinderen om mee te spelen. Ze worden getest in Europa, Amerika en Japan en zijn als veilig beoordeeld voor kinderen vanaf 1 jaar. KORXX heeft daar als merk verschillende prijzen en awards voor gewonnen: een A’Design Award, de Practical Pre-School Award, het Bewegte Innovation zegel en het Spiel Gut zegel. Het materiaal zelf is daarbij volledig veilig bevonden volgens de speelgoedrichtlijnen. Kinderen kunnen veilig met de blokken spelen.

Gebruikssporen
Het is belangrijk om op te merken dat de blokken van KORXX zijn gemaakt als bouwspeelgoed. De blokken zijn volledig gemaakt van kurk en er zijn geen kunstmatige stoffen aan toegevoegd. Het materiaal is zacht, warm en licht. Kinderen die veel kauwen op materiaal kunnen met KORXX spelen, maar kunnen bijtsporen op de blokken achterlaten. We raden aan om ‘kauwgrage’ kinderen dan even met iets anders te laten spelen of een bijtring o.i.d. aan te bieden. De blokken zijn ondanks dat ze tegen een stootje kunnen, namelijk wel gevoelig voor het afbrokkelen van kleine stukjes als er echt op gebeten wordt. Mocht dat incidenteel gebeuren, wees gerust, ze zijn veilig en door en door getest en het wordt volgens de veiligheidsrichtlijnen als acceptabel en ongevaarlijk gezien! Er is er geen verstikkingsgevaar.

Het mooie van natuurlijk speelgoed is dat er gebruikssporen zullen verschijnen. Sporen van de tijd worden soms zichtbaar, maar de speelwaarde is meer dan bijzonder!

Ondanks het feit dat KORXX volledig veilig is voor kinderen vanaf 1 jaar, raden wij aan om altijd naar de persoonlijke situatie van het kind te kijken. Deze leeftijdsgrens blijft natuurlijk een indicatie. Wanneer duidelijk is dat het kind nog erg in een bijtfase zit, kun je het beter materiaal aanbieden wat hier specifiek voor bedoeld is, zoals een bijtring.

Schoonmaken
KORXX blokken kunnen verder met water worden schoongemaakt. Je kunt ze zelfs in een teil of bad met water leggen, en dan op een doek laten drogen. Eventueel iets ‘bruin’ gekleurde druppels worden veroorzaakt door het natuurlijk materiaal en dat droogt zonder sporen op.

 

Lees meer
worm