Facebook Twitter Pinterest LinkedIn
vlieger
0

Uw winkelwagen is leeg

Totaal: €0,00

Geen producten gevonden...

Duurzaam opgroeien - net even anders dan gewoon opvoeden

Rust in het bos en Kabouters...

Rust in het bos en Kabouters... Gewoon even ertussen uit maakt dat je weer fris en vrolijk verder kunt. Even opladen in de natuur en samen een gesprek aangaan, kletsen, fantaseren en plezier maken, je verwonderen en vervolgens dikke kabouterpret hebben!

Van appeltaart tot zakken chips

Van appeltaart tot zakken chips Deze blog bevat een supertip voor verantwoorde tussendoortjes die je kinderen eigenlijk altijd wel lusten. Gewoon met wat handige apparaatjes, eenvoudige producten en een beetje tijd leren kinderen eenvoudig zelf gerechten maken, eten ze met liefde fruit en groenten en ontdekken ze hoe leuk het is elkaar te helpen in de keuken en taarten te bakken, appeltjes te schillen en chips te maken.

Spelen met zand, zo gewoon en zo bijzonder!

Spelen met zand, zo gewoon en zo bijzonder! Spelen met zand is voor veel kinderen gelukkig heel gewoon. Wist je dat spelen met zand ontzettend veel doet in de ontwikkeling van een kind? Het is voor alle zintuigen en zelfs voor de sociaal emotionele ontwikkeling van belang dat een kind alle mogelijkheden krijgt om met zand te spelen.
Ik heb in het verleden veel gewerkt met jonge kinderen en het belang van zintuiglijke beleving gezien. Ik heb ervaren hoe kinderen zich duurzaam ontwikkelen als ze een gezond speelklimaat ervaren waar vooral het ontdekken van natuurlijke materialen voorop staat. Laat een kind van zijn kleedje afkruipen en letterlijk de wereld van natuur ontdekken. Daardoor ontwikkelt de fysieke en de emotionele gevoelswereld van een kind zich positief.

Pff, ik ben blij dat ik weer buiten ben!

Pff, ik ben blij dat ik weer buiten ben! Het is warm in de klas. Wat heeft de natuur ons te bieden. Kunnen we ook buiten leren of lesgeven? Wat doet ongewenst gedrag met kinderen in kleine ruimtes? Is er verandering mogelijk en wat dragen pestprogramma's bij aan het leefklimaat van kinderen in een klas? Daarover gaat dit kritische verhaal!

Lichtje voor het slapen gaan!

Lichtje voor het slapen gaan! Als een kind vraagt om een lamp te laten branden bij het slapen gaan, kun je zeggen dat het teveel geld kost of zeggen dat het nergens bang voor hoeft te zijn. Je kunt het ook anders uitleggen. Zo creëer je begrip voor een langere periode of voor altijd en versterk je de eigenwaarde en het oplossingsvermogen van het kind. Ook laat je het kind begrijpen wat energiebesparing en zorg voor het milieu en onze natuur inhoudt!

worm