Facebook Twitter Pinterest LinkedIn
vlieger
0

Uw winkelwagen is leeg

Totaal: €0,00

Geen producten gevonden...

Duurzaam opgroeien - net even anders dan gewoon opvoeden

Het jongetje met de grasspriet

Het jongetje met de grasspriet Al jarenlang vind je het jongetje met de grasspriet overal in de huisstijl terug. Maar wie is nu dat jongetje en waarom is juist dit beeld zo tekenend voor duurzaam opgroeien en het beeldmerk van OpzijnPlek?

Van appeltaart tot zakken chips

Van appeltaart tot zakken chips Deze blog bevat een supertip voor verantwoorde tussendoortjes die je kinderen eigenlijk altijd wel lusten. Gewoon met wat handige apparaatjes, eenvoudige producten en een beetje tijd leren kinderen eenvoudig zelf gerechten maken, eten ze met liefde fruit en groenten en ontdekken ze hoe leuk het is elkaar te helpen in de keuken en taarten te bakken, appeltjes te schillen en chips te maken.

Gastblog Samen op Avontuur

Gastblog Samen op Avontuur Buiten spelen op jezelf en met kinderen uit de buurt, tot de straatlantaarns uitgingen. Weet jij het nog! Dat wil je toch voor je kinderen? Samen spelen met je kind is ook heel erg leuk! Inge Schilders is moeder, intern begeleider en een nog steeds spelend mens! Spelen houd je jong, verbind je met je kind en daagt uit om de wereld verder te verkennen! Dat kunnen we allemaal.
Met Kleine Avonturen, geeft Inge uiting aan een diversiteit aan mogelijkheden om samen met je kind te doen!

Zon, vakantie, spelen en opgroeien

Zon, vakantie, spelen en opgroeien Soms zie je ouders die zulke mooie manieren hebben gevonden om samen met hun kinderen te groeien, meer plezier te ervaren en hun eigenwaarde te versterken. In dit verhaal kun je ervaren hoe belangrijk het is om kinderen op jonge leeftijd te laten ervaren dat het een eigen leven heeft waarin het eigen beslissingen mag nemen. Dat nee zeggen en overbezorgdheid niet werkt. Dat meegaan met een situatie en er anders over denken een opluchting zal betekenen voor beide partijen!

Ik denk er nog even over na!

Ik denk er nog even over na! Je kind zelf laten ontdekken en beleven is de rode draad door duurzaam opgroeien. Kinderen kunnen heel goed zelf beslissingen nemen, overwegen en informatie vragen. In dit verhaal over mijn dochter die een Longboard wil kopen kun je lezen hoe je je kind zelf de verantwoordelijkheid geeft over een belangrijke aankoop en hoe jij daar als begeleider tussenuit stapt.

worm