Ontvang waardevolle tips over spelen, speelgoed en opgroeien met je kind. Blijf op de hoogte over nieuws in onze webwinkel en onze winkel in Noordwolde (Fr). Schrijf je in voor een avontuurlijke nieuwsbrief!

Ontvang de laatste updates, nieuws en aanbiedingen via email

Abonneer
  • Lorem ipsum

Het speelgoed van de vorige en deze eeuw: een plakbandautomaat

25 Feb 2017
door Sacha Grootenboer

Het is alweer bijna 25 jaar terug en mijn zoon is dan krap drie jaar oud, als ik op een dag besluit om voor hem een plakbandautomaat, een nietmachine en een perforator te kopen. Hij probeerde op die leeftijd op allerlei manieren dingen aan elkaar te bevestigen. Maakte gaatjes met een schaar en probeerde er touwtjes en elastiekjes doorheen te wurmen of ging met punaises aan de slag.

Zomaar kreeg ik dit idee en ik bedacht me tegelijkertijd dat het stevig spul moest zijn. Dus ik ging dan ook echt naar de kantoorvakhandel en kocht een zwaar plakband apparaat, dat tenminste blijft staan als je een plakbandje eraf wilt scheuren, een zeer stevige perforator, zodat hij op tafel kon blijven staan als er gaatjes gemaakt moesten worden en een nietmachine. Ook daarvan kocht ik een goed merk want ik vond het zo'n gepruts als de nietjes steeds in het apparaat vastliepen.

Twee dagen later bleken deze aankopen het grootste succes ooit. Nog liever dan achter de video’s van Disney en zelf soms nog liever dan spelen met zijn Lego en Knexx zat hij dagenlang te knutselen.

Na enkele dagen kocht ik ook splitpennen en toen was echt het feest compleet. Alles werd aan elkaar gemaakt, geplakt en geniet en vooral de perforator maakte de gaatjes voor de splitpen verbindingen. Daarmee werden hele draaibare wielen aan papier gemaakt, konden losse onderdelen los van elkaar alle kanten op bewegen en werden er heuse trekpoppen gefabriceerd.

Nu bijna 25 jaar later kijk ik met een ontzettend fijn gevoel terug op deze tijd en vooral deze aankopen. Want inmiddels is hij afgestudeerd in een technische richting en aan het werk, en hebben nog twee van mijn kinderen hetzelfde plezier gehad van deze aankopen. Ook ben ik na al die tijd nog steeds de trotse eigenaar van een zeer stevige perforator. De nietmachine heeft het niet overleefd. De plakband automaat staat op kantoor.

Enkele weken geleden liep ik met mijn zoon over een speelgoedbeurs en liep ik regelrecht in een stand met een ingenieus gemaakt plakband apparaat. Beiden moesten we denken aan al die jaren geleden en direct kwam ook de technische kant van mijn zoon boven. Hij beoordeelde het apparaat als hight tech en ‘de uitvinding van de eeuw’.

En zo komt het dat wij deze plakbandautomaten van Taptetac direct voor onze webwinkel hebben ingekocht. Ingenieus voor een ieder die op kantoor of bij het inpakken veel gebruik maakt van een plakband automaat, maar vooral ook heel erg makkelijk in gebruik voor kinderen.

Geen handen die vastplakken aan de rol, hoewel dat natuurlijk wel een bijzondere ervaring was. Ik herinner me dan ook echt nog wel dat plakband dat overal aan bleef plakken en de gekke kapriolen die mijn kind uitvoerde om het, zonder dat het aan je hand bleef plakken, in de prullenbak te gooien.

Maar ondanks dat we dat gaan missen vind ik de Tapetac absoluut een aanrader voor elk kind in elke leeftijd vanaf een jaar of drie!  

Sacha Grootenboer
Februari 2017 

Reacties
Sacha Grootenboer
2 Apr 2017
Hoi Naomi,

Ja dat proces van peuteren is echt heerlijk, net als het weggooien als het aan je vingers blijft plakken! Dit apparaat vind ik vooral handig omdat het gewoon heel makkelijk met kleine stukjes plakt en in de toekomst ook nog verkrijgbaar met diverse kleuren en gedecoreerd plakband.
Naomi Steinen
17 Mar 2017
Hoi Sacha, ook wij hebben hier een knutselaar in huis. Schaar, plakband, perforator, nietmachine als standaard werktuig. Die splitpennen zijn ook een superidee!! Ook inpakken van kadootjes vindt hij helemaal het einde. Onze inpakpiet is zelfs in maart nog actief! Meters plakband gaan er doorheen. Soms wel een rolletje per dag! Hoewel ik het ook wat waard vind om het hele proces -van beginnetje zoeken, afscheuren zonder je pijn te doen, leren hoeveel je nodig hebt, etc- te leren, denk ik dat ons kleine mannetje in de zevende hemel zou zijn als hij dit apparaatje zou krijgen. En stiekem voor mezelf ook wel handig;-) Maar ik vrees dat ik er dan ook eentje voor eigen gebruik moet kopen, want als onze zoon dit apparaatje eenmaal in handen heeft gekregen...
Laat een reactie achter