Ontvang waardevolle tips over spelen, speelgoed en opgroeien met je kind. Blijf op de hoogte over nieuws in onze webwinkel en onze winkel in Noordwolde (Fr). Schrijf je in voor een avontuurlijke nieuwsbrief!

Ontvang de laatste updates, nieuws en aanbiedingen via email

Abonneer
  • Lorem ipsum

Vijf originele manieren om de dagen buiten door te brengen

3 Mei 2018
door Anouk Bosch

Organiseer een spannende activiteit in de straat
Zeker wat oudere kinderen vinden het erg stoer om zelf iets te mogen organiseren, en wanneer je een kinderrijke buurt hebt zorgt dit voor een hoop plezier. Met een beetje hulp zijn kinderen vaak al tot grootse dingen in staat: zelf met stoepkrijt een spannende speurtocht uitzetten kan best, zolang je eerst de grenzen van het terrein bespreekt waarbinnen de speurtocht uitgezet kan worden.Tip: met het spoorzoekspel wordt een speurtocht uitzetten een eitje! Voor de deur een enorme hinkelbaan tekenen is ook een feest. Met een paar eenvoudige attributen kunnen kinderen gemakkelijk zelf wat spellen uitzetten: met stoepkrijt en pionnen maak je in een handomdraai een tikveldje, twee doelen of een estafetterace. Start een klein circus met een soft gehaakte frisbee, een tualoop en een diabolo! Of mix samen wat Bubblelab en laat de hele straat genieten van die gigantische sopbellen: ook leuk om achteraan te rennen! 

Minibadje
Eenvoudig en doeltreffend: waterspel! Voor spelen met water is heus niet altijd een enorm opblaaszwembad of een meer nodig. Vul gewoon een wasmand of wastobbe met water en zet deze op het balkon of in de tuin. Zeker kleine kinderen kunnen hier uren zoet mee zijn. Speelgoed of ballen van kurk kunnen prima tegen water en zijn heerlijk om mee te spelen. Met schepjes water overhevelen tussen twee teiltjes is ook een spetterende activiteit. Met oudere kinderen kun je van zo’n badje een eigen fantasiewereld maken: leg kleurrijke stenen of knikkers op de bodem en laat ze spelen met waterbestendige poppen van mensen of dieren. Of geef ze de kans om buiten een lekker prutje te maken van wat ze maar kunnen vinden: besjes, zand en takjes maken samen een heerlijke fantasiesoep. 

Missie “help de natuur”!
Heb je thuis kleine WNF rangers, scouts, of gewoon kinderen met een grote liefde voor dieren en natuur? Het nieuws over de vervuiling van de natuur en de plastic soep is ze vast niet ontgaan. Neem een paar jute zakken of vuilniszakken mee en ga naar jullie favoriete park of veldje. Zeker nu het lekker weer wordt, zal er in dit soort plekken een hoop rommel te vinden zijn. Start een “reddingsactie” en ruim samen blikjes, plastic flesjes en ander afval op. Voor de kinderen voelt het net als schat zoeken: het levert een hoop voldoening op en ze zijn lekker in beweging. Daarna even goed de handen wassen en natuurlijk mogen die stoere natuurbewakers als beloning een lekker ijsje of andere favoriete snack uitzoeken.

Haal buiten naar binnen
Wie zegt dat lezen, tekenen of met blokken spelen alleen binnen kan? Met een fijn speelkleed, een grote kan drinken en wat favoriet speelgoed kan binnen spelen ook prima buiten. Zoek een rustig of juist gezellig parkje of veldje op en voor je het weet wordt er buiten net zo gespeeld als in de woonkamer. Samen een boekje lezen, een toren bouwen of een mooie tekening maken: dat is alleen maar heel fijn in de frisse lucht.

Bouwen en ontdekken met Stick-lets
Niks is geschikter buitenspeelgoed dan Stick-lets, die handige siliconen verbindingstukken waar echt elk kind mee uit de voeten kan. Samen hutten bouwen, een coole geometrische vorm creëren, een heus vliegmobiel of zelfs  een pijl en boog: Stick-lets lenen zich voor onbegrensde creativiteit in de buitenwereld. Met een paar zelf gevonden takken en een paar Stick-lets maken kinderen binnen een handomdraai een eigen bouwsel. Daar kunnen ze daarna uren mee spelen: een tent of hut is namelijk altijd een fijne schuilplaats om te fantaseren of weg te dromen, en een gaaf bouwwerk is tegelijkertijd vaak zo licht dat er ook mee gerend en gespeeld kan worden. Dat staat garant voor een hoop speelplezier!

Kortom: laat die zonnige, lange meidagen maar komen. Pak de zonnebrand en die zonnepetjes en laat je vooral niet tegenhouden door het weerbericht: als het écht heel erg betrekt, kun je áltijd nog naar binnen!

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter