Ontvang waardevolle tips over spelen, speelgoed en opgroeien met je kind. Blijf op de hoogte over nieuws in onze webwinkel en onze winkel in Noordwolde (Fr). Schrijf je in voor een avontuurlijke nieuwsbrief!

Ontvang de laatste updates, nieuws en aanbiedingen via email

Abonneer
  • Lorem ipsum

De poppen aan het dansen? Ja graag!

16 Jul 2021
door Anouk Bosch

Kinderen zijn vaak gek op poppen. En dat is niet voor niets: met een pop of knuffel kan je niet alleen de meest spannende en vrolijke verhalen spelen, je kunt er ook je eigen verhaal tegen kwijt! Een pop functioneert dus niet alleen als een creatieve uitlaatklep, maar ook als vertrouwensfiguur waar je grote en kleine geheimen mee kan delen. Maar stel je eens voor dat je een knuffel hebt die ook echt op jouw verhaal kan reageren door met zijn kopje te knikken of met zijn poot te zwaaien?  

De mooie handpoppen van Folkmanis zijn knuffel en pop in één. Verschillende dieren in verschillende formaten - van grote poppenkastpop tot vingerpopje - dus er is echt voor ieder kind wat wils. Alle dierpoppen zien er prachtig realistisch en gedetailleerd uit en hun vacht is bovendien heerlijk zacht. Ideaal om mee te knuffelen, maar nog zoveel leuker om mee te gaan spelen!

Natuurlijk heeft ieder kind zijn eigen voorkeur als het gaat om dieren. De één zal direct verkocht zijn van de lieve zeehond, de ander wil liever spelen met de ondeugende vos. Of wat denk je van een grappige orang-oetang, de altijd vrolijke labrador of de verlegen egel? Neem vooral de tijd om te ontdekken in welke pop je kind het leukste kameraadje ziet. Alle dieren laten zich van binnenuit bewegen door je hand of vingers en krijgen daardoor een levensechte uitstraling. Stel je eens voor wat je daar allemaal mee kan doen!

Natuurlijk is het supergaaf om zo uitgebreid met een pop te kunnen spelen. Kinderen kunnen hun fantasie er uitgebreid op loslaten. De schildpad die uit zijn schulp kruipt en tóch ineens heel hard blijkt te kunnen rennen of de sneeuwuil die al die kou zat is en besluit op vakantie te gaan naar een warm land. Wie naar kinderen luistert tijdens het spelen weet dat de meest bijzondere verhalen naar boven komen als je de creativiteit zijn gang laat gaan. Niks is te gek en alles is mogelijk in deze fantasiewereld. Maar wist je dat deze handpoppen ook heel goed werken als je eens sámen met je kind wilt spelen?

Deze handpoppen zijn heel geschikt om verhaaltjes mee te vertellen of voor te lezen. Je kan er een uitgebreid ritueel van maken waarbij je eerst met je kind en de desbetreffende pop bespreekt welk verhaal er vandaag gaat komen. Of neem de pop op je arm en reageer op je spelende kind. Je zult zien dat hij of zij erg serieus in gaat op de ideeën en opmerkingen van de pop, en je zo totaal mee neemt in het spel. Een spannende poppenkast voorstelling maken kan natuurlijk ook! Een mooie manier om samen tijd door te brengen.

Dierenpoppen werken ook heel goed wanneer je iets serieuze zaken met je kind moet bespreken. Misschien wil hij of zij mama niet direct vertellen waarom hij overstuur is door wat er gebeurd is op school, maar lukt het wel als de altijd stoere wolf heel voorzichtig vraagt waarom het kind zo verdrietig is. Het helpt ook dat de wolf stiekem toegeeft dat zelfs hele dappere wolven wel eens moeten huilen, bijvoorbeeld bij volle maan. De pop helpt in vervelende situaties om comfort te bieden en over dingen te kunnen vertellen.

Dieren spreken tot de verbeelding van kinderen en het feit dat deze dierpoppen zo realistisch kunnen bewegen, draagt daar erg aan bij. De poppen zijn daarom ook erg geschikt voor in een therapeutische omgeving, een ziekenhuis of gewoon in het klaslokaal als klassenpop. Je kunt ze gebruiken om situaties te verbeelden en uit te leggen. Met een kameleon op de arm is het ineens een stuk makkelijker om te praten over erbij horen en jezelf als een ander voordoen om in een groep te passen. Hoe leuk is het dat je de kameleon daarbij zijn ogen kan bewegen en zijn lange tong laat zien! De oester met zijn twee vrolijke oogjes vertelt over hoe hij vroeger vaak dichtklapte van verlegenheid als iemand iets tegen hem zei, en de struisvogel steekt liever zijn kop in het zand als iemand hem vraagt zijn speelgoed op te ruimen. Met deze handpoppen maak je de dagelijkse praktijken waar kinderen tegenaan lopen inzichtelijker en leuker.

Deze knuffelbare handpoppen zijn kortom een echte aanrader voor thuis, op school of voor bij de sessies van coaches en therapeuten. De poppen zijn niet het meest goedkoop, maar gemaakt van zeer kwalitatief materiaal. Ze zijn bovendien prachtig gemaakt en zitten zeer prettig om de hand of vingers. Deze knuffels gaan echt jarenlang mee en bieden uitkomst voor talloze speel en leermomenten.

Originele blog gepubliceerd eerst: juni 2017
Herplaatst juli 2021

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter