Ontvang waardevolle tips over spelen, speelgoed en opgroeien met je kind. Blijf op de hoogte over nieuws in onze webwinkel en onze winkel in Noordwolde (Fr). Schrijf je in voor een avontuurlijke nieuwsbrief!

Ontvang de laatste updates, nieuws en aanbiedingen via email

Abonneer
  • Lorem ipsum

Terug in (en toch helemaal bij) de tijd: nostalgisch spelen

27 Jun 2018
door Anouk Bosch

Elastiekspelletjes
Al vele generaties reuze geliefd op het schoolplein en inmiddels weer net zo hip: elastieken! Er zijn ongelooflijk veel verschillende elastiekspelletjes te verzinnen. Trommel vriendjes en vriendinnetjes op, span het elastiek om jullie enkels en laat je springkunsten zien!

Zaklopen
Die heerlijke nostalgische geur van de juten zak zal nog bij talloze mensen in de herinnering gegrift staan. Je stapt in de zak, hijst hem op tot ongeveer rond de heupen en maakt je klaar voor de wedstrijd. Klaar voor de start? Hop hop hop, naar de overkant! Nog spannender als estafette variant, met toeschouwers die de zaklopers aanmoedigen.

Touwspelletjes
Een touwspelletje kan altijd en overal: net zo vermakelijk op het schoolplein als op de achterbank tijdens de vakantie naar Frankrijk. Ouders weten vast nog hoe zij vroeger bij oudere broers en zussen afkeken hoe je “de Eiffeltoren” en “de kop en schotel” maakt. Ken je ook de Kattenwieg en de Diamant al? Touwspelletjes bieden eindeloos vermaak!

Stoepranden
Stoepranden maakt een heuse comeback: het spel is zo populair dat Jantje Beton zelfs een NK organiseert! Dit spel werd vroeger overal op straat gedaan en geeft een echt zomergevoel. Omdat stoepranden met de toename van het verkeer aan populariteit verloor, is er nu een supergoede oplossing gevonden om dit spel weer veilig te spelen: verplaatsbare stoepranden! 

Zweeptol
Opa’s en oma’s zullen gaan glunderen als hun kleinkinderen aankomen met dit historische speelgoed. Het is even oefenen, dat tollen met behulp van een zweep. Maar dat maakt het des te leuker als het lukt. De zweeptol vliegt werkelijk over straat en zal een hele groep kinderen achter zich aan krijgen.

Zo zie je maar weer: juist speelgoed en spelletjes met een eenvoudige maar sterke basis blijven altijd hun waarde behouden. Sommige spelletjes blijven nu eenmaal altijd leuk om te doen, ongeacht in welke tijd een kind opgroeit. Tijdloos speelgoed doet het altijd goed. Deze klassiekers zijn over 10 jaar waarschijnlijk nog steeds niet van het schoolplein weg te denken.

 

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter