Ontvang waardevolle tips over spelen, speelgoed en opgroeien met je kind. Blijf op de hoogte over nieuws in onze webwinkel en onze winkel in Noordwolde (Fr). Schrijf je in voor een avontuurlijke nieuwsbrief!

Ontvang de laatste updates, nieuws en aanbiedingen via email

Abonneer
  • Lorem ipsum

Lekker aanmodderen op Modderdag

27 Jun 2018
door Anouk Bosch

Modder makende douche
Hang een plastic zak of meerdere op aan bijvoorbeeld een boom. Met regenachtige dagen kun je zo flink wat regen opvangen. Anders vul je hem met een gieter. Hang de zak met water boven een zanderige ondergrond, prik gaatjes met een prikker en douchen maar! Voel hoe tussen je tenen het zand langzaam modder wordt door het water. Daarna kun je natuurlijk nog een heerlijk modderbad nemen!

De modderbakkerij
Stevige modder en heel veel handwerk, daar is waar het bakken van moddertaartjes op neer komt. Zoek of maak een mooie modderpoel en het bakken kan beginnen. Kneed je taartjes met de hand of met behulp van een schep of emmertje. Van kleine bolle taartjes tot grote platte vlaaien, het mag allemaal. Je kunt ze ook heerlijk versieren met steentjes, besjes of bladeren. Of wat dacht je van wit stuifzand? Net poedersuiker!

Brouw een grote pot moddersoep
Het enige wat je nodig hebt is een flinke emmer en alles wat moeder natuur verder maar te bieden heeft. Water en zand maken natuurlijk al een heerlijke moddersoep, maar je kunt van alles toevoegen om je soep nog lekkerder te maken. Voeg je veel gedroogde bladeren toe, dan wordt de soep prachtig vol en dik. Ideaal om in te wroeten. Met bloemen en besjes geef je structuur en kleur, want het oog wil ook wat. Maar ook mooie kiezelstenen, gras en riet zijn prima ingrediënten!
 
Glibber van de modderglijbaan
Zoek een heuvel van kleiachtige grond. Verwijder eventueel als het nodig is te grote takken of obstakels. Giet van bovenaf water naar beneden en glijden maar! Binnen mum van tijd zitten de glijders van top tot teen onder modder, en dat is precies het lekkerste wat er is! En hoe vaker je ervan af glijdt, hoe harder het gaat!

Modderpootje baden
De voeten zijn een super gevoelig onderdeel van het menselijk lichaam. Door de modder wandelen met blote voeten is heel bijzonder. Je hebt speciale blote voeten paden waar dit kan, maar in een waterrijk gebied is het goed te doen om zelf met de voeten de modder in te gaan. Voel hoe de blubber tussen de tenen opkomt, hoe het zand tegen je voetzolen schuurt en de kou van de modder je voeten een heel andere voelervaring geeft.

Ook zin gekregen om in de modder te spelen? Natuurlijk is Modderdag een prachtige gelegenheid om het mooiste speelgoed wat de aarde te bieden heeft, eens flink te onderzoeken. Maar wat ons betreft mag het best meer dagen per jaar Modderdag zijn! Spetter, kneed, glijd en geniet, want zelfs het vieste paar kleren valt in het niet bij deze heerlijke beleving.

Reacties
Sacha Grootenboer
10 Jul 2018
Hallo Esther, een plek naar mijn hart als ik het zo lees. Fijn dat ze er nog zijn, en ook de ouders die het fijn vinden als hun kinderen vies zijn. Mijn dochter van 14 komt nog regelmatig thuis met een zwart gezicht of zwarte voeten. Voor mij geeft dat ook aan dat ze lekker in hun vel zitten :-)
Esther
10 Jul 2018
Bij ons is het iedere dag modderdag . ongeveer een maand geleden had het in korte tijd heel hard geregend het weer was heerlijk dus kinderen naar buiten en lekker door de plassen en de modder heen rennen. We hebben er hele leuke fotos en filmpjes van gemaakt en die zelfs op Facebook gezet. Hier zeggen ouders "als mijn kind vies is weet ik dat het zich goed heeft vermaakt"
Laat een reactie achter