Ontvang waardevolle tips over spelen, speelgoed en opgroeien met je kind. Blijf op de hoogte over nieuws in onze webwinkel en onze winkel in Noordwolde (Fr). Schrijf je in voor een avontuurlijke nieuwsbrief!

Ontvang de laatste updates, nieuws en aanbiedingen via email

Abonneer
  • Lorem ipsum

De wereld van OpzijnPlek

29 Nov 2021
door Sacha Grootenboer

“Laat het niet het kind zijn waaraan we sleutelen, maar laat ons de sleutel vinden tot ons hart”, staat centraal bij onze visie van OpzijnPlek. Het vinden van je eigen plek in de wereld en het vinden van je eigen ‘IK’ kracht - datgene wat ieder mens volstrekt uniek maakt ten opzichte van elk ander persoon – is voor ons een zeer belangrijk uitgangspunt. Het zet een mens aan tot het bereiken van unieke dingen en een mooiere wereld. Laten we niet denken dat wij de wijsheid in pacht hebben, maar laten we de kennis delen met het kind en samen verder groeien.

Daarom is OpzijnPlek sinds 2008 een plek geworden waar jij - of je nu leerkracht, therapeut of ouder bent - altijd terecht kunt voor het zoeken van de juiste materialen voor de duurzame groei van het kind. Van super stoer speelgoed, tot avontuurlijke ideeën en materialen die een kind uitnodigen om de wereld verder te verkennen. Maar ook materiaal dat op zijn tijd een steuntje in de rug kan geven en de sociaal emotionele groei stimuleert. Niet omdat we het vertrouwen in het kind verliezen, maar omdat we het graag even willen helpen zijn of haar weg weer te vinden.

We richten ons op de honderd manieren die een kind heeft om zich te ontwikkelen: visueel, via samenwerking, creativiteit, muziek, natuur, filosofie, taal, rekenen of beweging. Want elk kind leert anders, ontdekt anders, groeit anders en WORDT anders! Ieder kind is uniek met zijn of haar eigen talenten. Wanneer je jouw eigen talenten leert ontwikkelen en waarderen, help je de wereld en de mensen om je heen vanzelf een stukje vooruit.

Speelgoed is voor ons niet zomaar bedoeld om te spelen. Twee dingen die wij belangrijk vinden: we vinden het fijn als iederéén ermee kan spelen en we hopen dat ons speelgoed tijdens het spelen stimuleert om ermee verder te experimenteren en fantaseren. Want een goed stuk speelgoed kun je gebruiken op duizend en één manieren en werkt altijd positief op het zelfbeeld van het kind. Want zeg nou zelf, je baalt toch ook als je iets moet gebruiken dat niet goed werkt?

We willen dat jij je eigen plek in de wereld vindt, wetend dat je je thuis kunt voelen en kunt ontwikkelen op elke plek zodra jij je comfortabel voelt met jezelf en je eigen talenten.

Daarnaast stimuleren we je graag om te spelen met de Echte wereld en al het “speelgoed” wat daarin te vinden is, zoals takken, bladeren, zand, water, aarde, stenen, de wind en nog veel meer!

Zo kun je zagen en timmeren met ons kindergereedschap. Super stoere, degelijke en uitnodigende gereedschappen om de wereld van knutselen, timmeren, zagen en schroeven binnen te stappen. En wil je gewoon lekker buiten aan de gang, dan kun je fantastisch spelen met de touwen, haken en takels. Takel bijvoorbeeld je pop, boterham of gereedschap de boom in! Ook erg leuk: bouw een mooie tent met gevonden takken en behulp van Stick-lets, of verken de natuur met behulp van een kompas, verrekijker of zakmes. Een kind moet nu eenmaal leren omgaan met bijzondere materialen. Zo leren ze voorzichtig te zijn, maar ook zelfredzaam en hulpvaardig: fijne vaardigheden om mee op te groeien! Dit buitenspeelgoed staat garant voor uren, weken en maanden speelplezier!

En ook voor al die creatievelingen is er genoeg te vinden. Van ecologische Crayon Rocks, de meest fijne krijtjes waarmee jonge kinderen de vaardigheden voor een juiste pengreep aanleren, tot hele natuurlijke verf in ECHTE kleuren! Ook onze veganistische Arteko klei is heerlijk zachte modeleerklei om mee te boetseren: nog zo’n vaardigheid die de spieren van kinderen versterkt en voorbereidt op het leren schrijven. Deze materialen zijn super geschikt voor onder andere kleuters! Creatief bezig zijn stimuleert de zintuigen en maakt kinderen rustig. Oudere kinderen en echte knutselfanaten kunnen hiermee ook flink uit de voeten of zelfs een stapje verder met bijvoorbeeld onze houtbrand- en graveer pennen. Seccorell kleurstaafjes zijn ideaal voor op scholen die kleur gebruiken bij werkstukken en wiskunde vraagstukken. Ben jij meer een echte muziekliefhebber? Met onze kindermuziekinstrumenten ontdekt jong en oud de prachtige wereld van ritme en gevoel. Wist je dat wetenschappelijk is bewezen dat muziek maken je slimmer maakt?

Er zijn ook situaties waarin het heerlijk is om rustig binnen te spelen. Samen of juist lekker alleen. Dat kan met veel van ons houten speelgoed of – nóg rustiger - door ‘silence play’ met onze kurk bouwstenen. Ideaal voor ziekenhuizen, wachtkamers, appartementen, flatwoningen en verzorgingshuizen. Kurk speelgoed heeft een bepaalde stroefheid waardoor je ook diagonaal kunt bouwen, en valt de toren om dan kun je je niet bezeren! Natuurlijker en veiliger bouwspeelgoed is nauwelijks te vinden. Ook hebben we een enorme collectie supergave (samenwerking)spellen, breinbrekers, boeken in alle soorten en maten, houten speelgoed en oneindig veel meer.  Bijzonder is de hele ecologische spellenlijn met werkelijk supergave thema’s, voor jong en oud. Bedacht in Nederland, gemaakt in Hongarije. Zo’n spel wat altijd leuk blijft. Ook geweldig en origineel om cadeau te doen!

Bovendien is heel veel van dit materiaal geschikt voor feestjes en kinderpartijtjes. Maak buiten supergrote zeepbellen! Plezier gegarandeerd en zo zijn kinderen lekker in beweging! En binnen (of buiten) kun je aan de slag met speksteen. Goed voor het ruimtelijk inzicht en de fijne motoriek! Maak je eigen beeldhouwwerk, amulet of mooie gladde steen en krijg gelijk je steen als aandenken mee naar huis!

Tot slot: heb je even een duwtje of juist steuntje nodig van de mensen om je heen of weet je even niet hoe je een probleempje moet oplossen, denk ook dan vooral eens aan ons. We hebben een groot assortiment positieve spellen, boeken en hulpmiddeltjes voor een vrolijker, fijner en mooier leven voor zowel ouder als kind. Zo leer je jezelf en kinderen op een positieve en nieuwe manier communiceren.

Kortom: wie of wat je ook bent, wij geloven dat je barstensvol prachtige talenten zit, en bij OpzijnPlek hebben we gegarandeerd iets moois voor je waardoor je jouw talenten nog verder kunt ontdekken!

Door Sacha Grootenboer

Geschreven: 05 december 2017, herplaatst 29/11/2021

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter