Ontvang waardevolle tips over spelen, speelgoed en opgroeien met je kind. Blijf op de hoogte over nieuws in onze webwinkel en onze winkel in Noordwolde (Fr). Schrijf je in voor een avontuurlijke nieuwsbrief!

Ontvang de laatste updates, nieuws en aanbiedingen via email

Abonneer
  • Lorem ipsum

Dag van het Stoepkrijt

27 Jun 2018
door Anouk Bosch

Hinkelbaan
Een stoepkrijt-klassieker die niet mag ontbreken in dit rijtje. Heerlijk hinkelen, wat een leuk spel blijft dat toch.

Als ik later groot ben…
Teken een stoer politiepaard, een turnbalk, een koninklijk kasteel of fantasierijke feeënvleugels: in de wereld van stoepkrijt kun je alles worden wat je maar wilt. Poseer daarna door op de grond te liggen met de tekeningen en van bovenaf een foto te maken. Gegarandeerd hartverwarmende en vrolijke foto’s van een levende kinderfantasie.

Avonturenpaadjes
Maak op een flink stuk stoep een pad met verschillende splitsingen en eindbestemmingen. Samen kun je dit avonturenpad aanpassen aan het favoriete fantasiespel van je kind. Teken bijvoorbeeld verschillende sprookjesbestemmingen zoals het snoephuisje van de heks of het bos van de prinses. Een stoere autoweg langs avontuurlijke bergen en woestijnen kan natuurlijk ook. De enige regel: alles kan!

Speurtocht
Of je nu een speurtocht voor de kinderen uitzet of hen in groepjes een spannende zoektocht voor elkaar laat uitstippelen: zoeken naar de volgende aanwijzing is altijd een succes. Super spannend! Een speurtocht kan bestaan uit pijlen op de grond, muur en bomen, maar natuurlijk ook uit gekke opdrachten en tekeningen. Ook kan het prima gecombineerd worden met bijvoorbeeld een stukje hinkelbaan waar alle speurders overheen moeten.

Schaduwen tekenen
Elkaars schaduwen overtrekken met stoepkrijt is grappig en leerzaam. Ga maar eens in een gekke houding staan. Of probeer na het overtrekken om je echte lichaam in je overtrekschaduw te passen: dat valt nog lang niet altijd mee!

Stoepkrijtspelletjes
Of je nu boter, kaas en eieren of kamertje verhuren speelt: spelletjes die in je schrift kunnen, kunnen ook heel goed op straat. Maak ze lekker groot: de hele buurt kan meekijken!

Bijzondere kunst
Steekt er een dikke pol gras tussen de stoeptegels uit? Dat kan prima dienen als vreemd kapsel voor een vrolijk mannetje. Liggen er bij jullie in de straat vrolijke kleine tegeltjes? Geef ze allemaal een ander kleurtje. Gebruik de ronde putdeksel als het binnenste van een bloem of maak van die grote vierkante tegels een gigantisch schaakbord. De straat is de ideale plek om tot de meest creatieve kunstwerkjes te komen.

 

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter