Ontvang waardevolle tips over spelen, speelgoed en opgroeien met je kind. Blijf op de hoogte over nieuws in onze webwinkel en onze winkel in Noordwolde (Fr). Schrijf je in voor een avontuurlijke nieuwsbrief!

Ontvang de laatste updates, nieuws en aanbiedingen via email

Abonneer
  • Lorem ipsum

Tips voor een speelse stranddag

20 Apr 2018
door Anouk Bosch

Dus op naar de kust of het plaatselijke meer in de buurt. Alles met water, modder, stenen, gras en zand is een groot feest voor jong en oud. Het leuke aan het strand is dat je er goed kan zien hoe kinderen zich met eenvoudige materialen en de natuur de hele dag vermaken. Tip: het Strandboek is een prachtig boek vol inspiratie om het strand optimaal te beleven. Dit boek inspireert kinderen om met de natuur en de elementen veel lol te beleven en hun omgeving op een nieuwe manier te ontdekken.

Maar ook zonder zo’n handig  boek valt er genoeg te bedenken om op het strand te doen. Met een paar kleine buitenspeel-basics kom je al een heel eind! Onmisbaar is een goede emmer, het liefst doorzichtig, zodat de inhoud goed te bewonderen valt.  Je zult zien dat je kind de emmer altijd goed zal vullen: met een schepnet slakjes, garnalen, een vis of een krab vangen en deze even in de emmer bekijken is superspannend. Of de emmer wordt gevuld met schelpen, zeewier of andere schatten die in het zand zijn gevonden. Je kunt daarna met een herkenningskaart aan de slag: wat is er eigenlijk allemaal opgevist? Vooral schelpen en bodemdiertjes herkennen is een erg leuk en leerzaam taakje: eigenlijk net een levend memoryspel.

Met een fijne schep kom je ook een heel eind. De Lepale shovel bijvoorbeeld, die goed is ingericht op de motoriek van kinderen. Graven en scheppen gaat zo een stuk makkelijker, en dat is erg motiverend om de mooiste zandtaarten en kastelen te maken! Door de diepte van de schep kun je er ook prima water mee overhevelen of stenen en schelpen in verzamelen. Multifunctioneel en ideaal om bijvoorbeeld de slotgracht rond het kasteel met water te vullen! Bouwsels en figuren helemaal prachtig afmaken kan met Sandshapers. Met dit fijne en eenvoudige speelgoed kunnen kinderen hun fantasie helemaal loslaten op het zand, en dat levert geweldige resultaten op!

Wanneer er genoeg wind is (en dat is in Nederland aan het strand vaak wel het geval), is een vlieger nog zo’n doeltreffend stuk buitenspeelgoed waar uren plezier in zit. Je hebt ze in verschillende vormen en maten: met een coole katapult bijvoorbeeld, of juist gewoon met een fijn handvat zodat je hem lekker ouderwets voort kunt trekken. Een strandspelletje is ook zo bedacht: met een flinke bal en een paar pionnen kan je bijvoorbeeld al voetballen, overspelen, lummelen of estafette lopen.

Waar wacht je nog op? Gooi die handdoeken maar in de tas en geniet van het lekkere weer! Valt de stranddag door onverwacht slecht weer toch in het water? Speel een paar potjes Zandkastelen om het strand naar binnen te halen!

 

 

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter