Ontvang waardevolle tips over spelen, speelgoed en opgroeien met je kind. Blijf op de hoogte over nieuws in onze webwinkel en onze winkel in Noordwolde (Fr). Schrijf je in voor een avontuurlijke nieuwsbrief!

Ontvang de laatste updates, nieuws en aanbiedingen via email

Abonneer
  • Lorem ipsum

Stoere buitenactiviteiten voor een avontuurlijke herfst

2 Nov 2017
door Anouk Bosch

De herfst kan je nogal eens overdonderen met een regenbui. Hoe leuk zou het zijn als de kinderen niet direct weer naar binnen hoeven, maar in plaats daarvan zich even terug kunnen trekken in een zelf gemaakte schuilplaats? Een hut bouwen vinden veel kinderen supergaaf om te doen, vooral omdat ze hun eigen plekje daarna voor uiteenlopende dingen kunnen gebruiken. Wat denk je van een clubhuis, een indianenwigwam of een geheime verstopplek?  Een zelfgebouwde hut voelt altijd even avontuurlijk, knus en spannend.

Maar hoe bouw je een hut? Dat lijkt misschien heel lastig, maar met een beetje hulp wordt het eigenlijk best eenvoudig. Allereerst is het zaak om goed bouwmateriaal te vinden. Gelukkig ligt de natuur daar in deze tijd van het jaar vol mee: zoek maar eens onder een grote boom na een winderige dag. Je vindt de grootste stokken! Met een goed zakmes ben je altijd goed voorbereid. Hiermee kunnen kinderen bijvoorbeeld die onhandige uitstekende takjes van je gevonden hout halen, of aan het einde een punt slijpen zodat je de tentstokken beter in de grond kan steken. Je kunt natuurlijk ook gewoon een mooi figuurtje in een flinke tak kerven om zo de hut te versieren. Probeer takken die nog aan een boom vast te zitten met rust te laten. Als je het als ouder misschien wat spannend vindt om je kinderen met een zakmes in de weer te zien: met een snijbestendige handschoen wordt hout snijden en kerven een stuk veiliger.

Er zijn nog meer handige hulpmiddelen die zich goed lenen voor bouwen in de natuur. Gebruik bijvoorbeeld eens Stick-lets om met al je gevonden takken een gaaf bouwsel te maken! Stick-lets zijn siliconen verbindingstukken in vrolijke kleurtjes, die het behalve gemakkelijk ook heel veilig maken om een mooie constructie te bouwen. Ze zijn super geschikt voor het maken van een gave hut of tent, maar ook om bijvoorbeeld gekke fantasiebouwsels mee te maken. Ze zijn bovendien lekker opvallend gekleurd, dus ze zien er cool uit én ze raken niet gemakkelijk kwijt. Je kunt ze zelfs gebruiken om een pijl en boog mee te maken!

Als de kinderen liever al hun Stick-lets gebruiken om een flink bouwwerk te maken, kan je natuurlijk ook een kant en klare boog mee naar buiten nemen. Liever een handboog of een kruisboog? Kies je favoriet! Hang een target aan de boom en schiet! Het zal even oefenen zijn, maar voor je het weet voelt iedereen zich een volleerde Robin Hood. Wees natuurlijk wel voorzichtig: ook met zuignap pijltjes en watten kogels kan je per ongeluk een vriendje of een dier bezeren en dat is natuurlijk niet je bedoeling.

Buiten ravotten is leuk voor jong en oud, dus schroom niet om lekker met z’n allen naar buiten te gaan. Dat kan voor een kinderfeestje of met een schoolkamp, maar ook gewoon als gezin op de zondagmiddag. Doe een wedstrijdje boogschieten of bouw met z’n allen iets moois op het veld of juist in het bos. Buiten spelen en de mogelijkheden van de natuur ontdekken is leerzaam, maar het is vooral ontzettend leuk en uitdagend. Na zo’n middag komt iedereen fris en fruitig thuis, en is het nóg lekkerder om met een kop warme chocomelk (en misschien een koekje of twee) op de bank te kruipen.

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter