Ontvang waardevolle tips over spelen, speelgoed en opgroeien met je kind. Blijf op de hoogte over nieuws in onze webwinkel en onze winkel in Noordwolde (Fr). Schrijf je in voor een avontuurlijke nieuwsbrief!

Ontvang de laatste updates, nieuws en aanbiedingen via email

Abonneer
  • Lorem ipsum

Guur weer? Gezellige warme winterknutseldagen!

5 Dec 2017
door Anouk Bosch

Omdat de winter voor het gevoel vaak lang duurt (al koud in november en soms nog flinke vorst in maart) is het geen slecht idee om binnen aan de slag te kunnen met iets leuks. Ben je op zoek naar een gezellige activiteit waarbij je fijn binnen kan blijven? Maak er dan lekker een creatieve knutseldag van! Geschikt voor jongens en meisjes van álle leeftijden, dus papa, mama, opa en/of oma kunnen ook gerust mee doen. Ideaal voor in de lange koude wintermaanden ná de spannende feestdagen, maar natuurlijk ook een heerlijk tijdsbesteding tijdens de kerstvakantie.

Zorg voor wat extra licht in donkere dagen. Steken jullie thuis graag wat kaarsjes aan om het sfeervol licht en gezellig te maken? Maak het nóg gezelliger door de kaarsen eerst zelf te versieren. Met een decoreerpen voor kaarsen maak je met kaarsvet de mooiste versieringen op je kaars. Een superleuke bezigheid met een praktisch resultaat: vrolijke kaarsen om aan te steken als de zon weer vroeg onder gaat!

Ben je op zoek naar een echte stoere knutselactiviteit? Dan is houtbranden een heel erg leuk klusje. Met een houtbrandpen maak je de mooiste letters en figuren in hout. Maak sjieke naambordjes om de kersttafel mee op te fleuren, of maak een leuk welkomstbord voor als de visite komt. Versier het hout met speciale stempels voor een vrolijk resultaat of erg precieze letters. Met een figuurzaag kan je je plank of bord eventueel ook van vorm veranderen! Zo maak je bijvoorbeeld een mooie houten kerstster om het huis helemaal in de wintersferen te brengen!

Nog een perfecte binnen activiteit waar je heel wat koude middagen mee kan vullen, is schilderen. Een grote aanrader voor zo’n middagje is Natural Earth Paint. Met deze verf kan je echt alle kanten op, dus daar zijn een hoop creatieve projecten mee te bedenken! Met Natural Earth Paint kan namelijk behalve op papier ook op karton, hout en steen gewerkt worden. Snijd wat kleine rechthoeken karton en maak een paar lieve zelfgeschilderde kerstkaartjes voor je beste vriendin, opa en oma of die aardige buurman. Voor jongere kinderen is de verf ook ideaal om mee te vingerverven.

Voor de technische slimmerikken is het erg leuk om iets leuks te gaan vouwen. Dit kunnen bijvoorbeeld vliegtuigjes zijn (tip: met een goed voorbeeldboek kom je een heel eind), maar met de kleine bouwpakketjes van Litogami maak je ook met gemak een leuk klein huisje, een kerk of een auto. Extra gaaf: door een klein zonnepaneel werken deze bouwpakketjes ook als lampje (en het autootje kan op zonlicht rijden). Erg gezellig om het huis mee te verlichten en een dorpje mee te bouwen!

Dus: is het buiten weer guur, nat en donker, maak het dan binnen lekker gezellig. Wat sfeerlampjes, een tafelkleed wat vies mag worden en voor iedereen een lekkere warme kop chocolademelk. De uren vliegen gegarandeerd voorbij...

 

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter