Facebook Twitter Pinterest LinkedIn
vlieger
0

Uw winkelwagen is leeg

Totaal: €0,00

Geen producten gevonden...

Ons duurzame speelgoed

Tips en trucs bij het geven van een zakmes

Tips en trucs bij het geven van een zakmes

Menig kind zal een moment in zijn jeugd hebben dat het hem of haar heel erg gaaf lijkt om een mes te hebben. Om zelf mee in houtjes te kunnen kerven bijvoorbeeld, of om twijgjes te kunnen zagen voor een vuurtje. Nu de meivakantie eraan komt en veel mensen de kampeerspullen weer van zolder trekken, komt dat moment er misschien al wel heel gauw aan. Buiten de natuur verkennen vinden veel kinderen namelijk een echt feestje, en kamperen wordt pas echt “survivallen” wanneer je je eigen stukje hout mag bewerken. Is dat veilig, kinderen een mes cadeau geven?

Eenvoudige manieren om het voorjaar te vieren

Eenvoudige manieren om het voorjaar te vieren

Het mag zich dan nog niet elke dag evenveel laten zien, maar het voorjaar is toch echt begonnen. De dagen worden langer, (hopelijk) droger en warmer en de natuur begint weer volop haar werk te doen. Moeder natuur is wat ons betreft altijd een prachtige en zeer educatieve inspiratiebron. Er valt zoveel te doen en te leren! De lente is het uitgelezen seizoen - vol leven en verandering - om samen in de buitenlucht op onderzoek te gaan! En het fijne is: dat kan al heel dicht bij huis! Je hoeft er dus geen lange vergaande excursie van te maken: van het voorjaar genieten kan overal! We zetten wat fijne activiteiten voor je op een rijtje.

Onderzoekend leren: zo wordt leren voor ieder kind leuk en uitdagend!

Onderzoekend leren: zo wordt leren voor ieder kind leuk en uitdagend!

Het is de Week van de Hoogbegaafdheid! Een week waarbij hoogbegaafde mensen en dus ook kinderen in het zonnetje worden gezet. Hoogbegaafdheid staat voor veel mensen gelijk aan allerlei goed ontwikkelde talenten, maar er mag niet vergeten worden dat ook hoogbegaafde kinderen de juiste begeleiding en uitdaging nodig hebben om optimaal tot bloei te komen.

IJskoude dagen en lentekriebels

IJskoude dagen en lentekriebels

Het was koud vorige week, maar wat was het heerlijk weer en wat was het gezellig!
Ik ging terug in de tijd en dacht weer aan al die jaren dat je bijna jaarlijks kon schaatsen. Geboren in Enkhuizen ben ik ook echt verwend als het om schaatsen gaat. Want we maakten prachtige ritten door de binnenstad en buiten de vesting. Een poldertocht naar Medemblik staat nog in mijn geheugen gegrift. Die verhalen kwamen boven toen ik vorige week een dagje met mijn dochter het ijs op kon. De ijsbaan (een ondergelopen veldje) van Warmond was even het decor van een oer-Hollands tafereel.

worm