Facebook Twitter Pinterest LinkedIn
vlieger
0

Uw winkelwagen is leeg

Totaal: €0,00

Geen producten gevonden...

Duurzaam opgroeien - net even anders dan gewoon opvoeden

Hoe word je een verantwoorde schoenenvuller?

  • Geplaatst op
  • Door Sacha Grootenboer
  • 0
Hoe word je een verantwoorde schoenenvuller?

Het startschot is gegeven: "Jullie mogen vanavond allemaal je schoen zetten" zegt Sinterklaas, en als ouder heb je de oplossing dan maar weer te vinden. Doe je in je gezin aan Sinterklaas? Dan heb je er wellicht geen moeite mee. Wil je meer de dingen zelf in de hand houden, dan kan dit een behoorlijk dilemma zijn. Opvoeddillema's tijdens Sinterklaas zorgen voor een hoog uitgavepatroon en vaak veel schoencadeaus voor je kind, terwijl eigenlijk een paar bijzondere pakjes de kwaliteit van het geven verhogen! Lees hier meer over hoe je kunt omgaan met de overconsumptie voor kinderen in deze feestmaand.

Sinterklaastijd? Blij als het voorbij is? Lees onze 11 tips voor een leuke en rustige tijd!

Sinterklaastijd? Blij als het voorbij is? Lees onze 11 tips voor een leuke en rustige tijd!

Sinterklaasavond, een heerlijk avondje? Voor veel ouders is het naderen van vijf December een tijd waarvan ze hopen dat het snel voorbij gaat. Maar het is ook een tijd die je zelf kan maken en breken! Je hebt als ouder grotendeels het verloop zelf in de hand. Hoe? Ik geef je 11 tips voor een leuke Sinterklaastijd en een superleuke afsluiting met pakjesavond!

Toch nog kastanje knutseltijd!

Toch nog kastanje knutseltijd!

September is echt de maand van de kastanjes. Ze liggen meestal vanaf de eerste Septemberweek voor het oprapen. Een reden voor veel kinderen om naar buiten te gaan en de kastanje te verzamelen om er daarna mee te gaan knutselen of een begin te maken van een herfsttafel.

Dagenlang, knutselen, tekenen en uitproberen!

Dagenlang, knutselen, tekenen en uitproberen!

Als kind was ik dagenlang bezig, net als mijn dochter om te knutselen, te tekenen en uit te proberen! Ik bedacht de gekste dingen, zoals het maken van relief doormiddel van potloodkrullen, maar ik sleep ze ook kaal met een scheermesjes voor poeder, wat ik dan in een tekening inwreef. Inmiddels is voor die verspilkunst van potloden een nieuw product op de markt dat de zintuigen eindeloos prikkelt en uitnodigt om tekenkunst en schilderkunst te combineren!

worm