Facebook Twitter Pinterest LinkedIn
vlieger
0

Uw winkelwagen is leeg

Totaal: €0,00

Geen producten gevonden...

OpzijnPlek duurzaam opgroeien - net even anders dan gewoon opvoeden

Overtuigingen de deur uit!

Overtuigingen de deur uit!

Overtuigingen maken dat we vast gaan zitten in oude patronen en geen ruimte creëren voor nieuwe dingen. Bovendien maken onze overtuigingen dat we meningen hebben over onszelf en anderen die uitdraaien op een competitie, een welles-nietes spelletje. Pas als we open, vrij en ruim kunnen denken en handelen, zullen we ook open, vrij en handelend kunnen leven. Los van wat anderen van ons vinden kiezen we zelf. Als je de kunst verstaat je er ook niets van aan te trekken wat een ander van je vindt of over je denkt, dan zal je jezelf blijer, vrijer, gelukkiger en gezonder gaan voelen!

De wijsheid van het 'zelf'!

De wijsheid van het 'zelf'!

Onderstaande blog schreef ik ongeveer 3/4 jaar terug na een periode waarin mijn dochter steeds meer voelde dat op school haar behoefte aan uitdagend leren niet werd vervuld. Ze werd moe en wilde zelf ontdekken! Ik heb haar dat laten doen, in vol vertrouwen. Inmiddels is ze van school veranderd en gaat ze elke dag met veel plezier naar school. Als ik haar nu vraag of ze een dagje bij mij wil zijn, zegt ze:
"Dat kan toch vanmiddag en dit weekend weer". Ik ben eigenlijk blij. Ze heeft haar uitdaging gevonden! Kinderen geven haarfijn aan wat goed voor ze is! Wij hoeven 'alleen maar' te luisteren!

worm