Ontvang waardevolle tips over spelen, speelgoed en opgroeien met je kind. Blijf op de hoogte over nieuws in onze webwinkel en onze winkel in Noordwolde (Fr). Schrijf je in voor een avontuurlijke nieuwsbrief!

Ontvang de laatste updates, nieuws en aanbiedingen via email

Abonneer
  • Lorem ipsum

Hoge blokkentorens en kleurrijke puzzels: lekker binnen spelen

15 Nov 2017
door Anouk Bosch

Met een uitdagende en creatieve puzzel zijn kinderen vaak uren zoet. Het merk Grimms biedt geweldige puzzels die zich kenmerken door prachtige kleuren, een hoge kwaliteit hout en een flinke dosis eigenzinnigheid en creativiteit waar kinderen dol op zijn. De kleurrijke puzzel vis die je ook nog als bouwset kan gebruiken, is er een perfect voorbeeld van. Geen enkel stukje is hetzelfde, dus daar kun je je fantasie gerust op loslaten. Ga je voor de feestdagen een lange rit maken naar een familielid aan de andere kant van het land? De magneetpuzzels van Grimms bieden uitkomst: puzzels op handformaat met prachtige afbeeldingen die variëren van grafisch en abstract tot herkenbare tafereeltjes als auto’s en vlinders. Perfect voor achter in de auto of voor in de trein!
  
Nog zo’n fijne activiteit waar je de middagen wel mee doorkomt, is bouwen. Dat kan samen, maar kinderen kunnen het vaak ook heel goed alleen. Ideaal zijn bouwpakketten waar je veel kanten mee op kunt: zo kunnen kinderen zelf bedenken wat ze willen maken. Neem bijvoorbeeld het Leonardo Sticks pakket. Met de 100 vrolijk gekleurde latjes kun je een zelfdragende brug bouwen zoals de geniale Leonardo Da Vinci! Maar je kunt natuurlijk ook gewoon een fantasiehuis bouwen. Of, in combinatie met de grote regenboog die zich op 100 manieren laat gebruiken, een heel dorp! Hele kleine kinderen maak je blij met bijvoorbeeld stapelbakjes, het blijft interessant om te zien wat daar allemaal in past.

Vinden je kinderen het leuk om de allerhoogste torens te bouwen? KorXX biedt unieke bouwblokken aan van – jawel – kurk. Bijvoorbeeld in vrolijke kleuren, maar ook gewoon in de zachte beige naturel kleur van het materiaal. Er zijn natuurlijk grote rechthoekige blokken, maar bijvoorbeeld ook ovalen. Dit zorgt voor een heel ander effect en vraagt om creativiteit met bouwen. Of wat dacht je van een bouwpakket met allerlei verschillende vormen? Kleine pilaren en driehoeken zorgen voor afwisseling en compleet nieuwe bouwsels. De bouwpakketten van KorXX laten zich overigens bijzonder goed combineren met de puzzels van Grimms! Door de houten puzzelstukken en kurken blokken samen te gebruiken worden er velen bouwtechnieken mogelijk. Zo bouw je bijvoorbeeld de prachtigste poppenhuizen!

Mochten jullie toch nog een fikse winterwandeling zijn gaan maken, of gewoon op een regenachtig moment de boodschappen zijn gaan halen, dan is het heerlijk om daarna thuis even goed op te warmen. Laat een lekker bad vollopen. De schildpad of de auto van KorXX blokken en touw kunnen gewoon mee! Ideaal om baddertijd mee op te vrolijken. Deze speeltjes zijn ook heel geschikt voor baby’s, evenals de babyblokken van KorXX.

Een ideale eigenschap van kurk is dat het nauwelijks geluid produceert wanneer het op de grond valt. Dus hoe vaak die toren ook in elkaar stort: dit zorgt niet voor een grote hoeveelheid lawaai. Dat is erg lekker voor ouders en eventuele (onder)buren, maar ook voor de kinderen zelf. Want met zachte kurkblokken spelen zorgt voor een stuk minder overheersende prikkels, en dat is een welkome afwisseling met al die drukke en spannende feestdagen.

Puzzelen en bouwen is kortom, leuk voor jong en oud. Door een pakket te kiezen waar de uitkomst steeds weer anders van is, blijft het keer op keer weer uitdagend om met de stukken of blokken aan de slag te gaan. Dat verveelt dus nooit! Spelen met blokken en puzzelstukken kan samen of alleen, en daarom zijn ze zijn bruikbaar in diverse gelegenheden. Zet een gezellig lampje aan of maak een vuurtje in de openhaard, een zacht muziekje op de achtergrond en een warm kleedje op de vloer zodat op de grond spelen comfortabel en gezellig wordt.  Met zulk leuk binnenspeelgoed zou je bijna hopen dat het een lange, koude winter wordt!

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter