Ontvang waardevolle tips over spelen, speelgoed en opgroeien met je kind. Blijf op de hoogte over nieuws in onze webwinkel en onze winkel in Noordwolde (Fr). Schrijf je in voor een avontuurlijke nieuwsbrief!

Ontvang de laatste updates, nieuws en aanbiedingen via email

Abonneer
  • Lorem ipsum

Eieren verven met natuurlijke verf uit fruit en groenten

1 Mar 2017
door Sacha Grootenboer - foto's en creatief idee van Leah Fanning - Natural Earth Paint

Eieren verven is voor veel kinderen heel magisch. Meestal zijn wij ouders geneigd alleen eieren te verven als het Pasen is, maar vrolijk gekleurde eieren passen eigenlijk bij elk feestelijk ontbijt. Maar gekleurde eieren zijn ook leuk als traktatie op school. En helemaal als je ze natuurlijk een beetje mooier maakt door de verf te combineren met een beetje extra creatieve uitspattingen.

En je hoeft er helemaal niet over in te zitten of de verf veilig is, want dat is de Egg DYE van Natural Earth Paint! Slechts gemaakt van gedroogde blauwe bosbes, spinazie, paarse wortelen, bietjes en tumaric (curcuma), kun je van 4 zakjes met poeder (om verf te maken) 6 kleuren verf maken.
Hoe je dat doet, leggen we je graag uit!

Stap 1: leeg een del van het zakje Natural Egg Dye in een half kopje warm water. Hoe meer poeder je toevoegt hoe meer kleurig je ei wordt.

Stap 2: roer het poeder door het water

Stap 3: verf die eieren maar !
 
 
Stap 4: als je een rubberen elastiekje om je ei heen bindt en dan in de verf laat zakken, krijg je een lichte streep op je ei en zo kun je diverse variaties maken.
 
Stap 5: Teken iets moois of schrijf met een wit krijtje (bijvoorbeeld een witte Crayon Rocks uit het zakje van 32 krijtjes). De verf zal hier niet aan hechten en dus krijg je een echt verrassing-ei. Maar dat kan natuurlijk ook met elke willekeurige kleur. 
 
 
Step 6: Leg de eieren ca. 5-15 minuten in het mengsel van poeder en water (eierverf)
Laat drogen en verwijder dan pas het rubberen elastiek. Kijk eens wat een prachtig ei je nu hebt?
 
 
Wil je iets luxere eieren en heb je even tijd nadat je samen met je kinderen eieren hebt geverfd? Probeer dan vooral de natuur-print-eieren.
 
 
Stap 1: Druk kleine bloemetjes en verschillende blaadjes tegen het ei en bedek dit met een nylon panty.
Stap 2: Draai aan het eind de panty strak om het ei en sluit af met een elastiek
Stap 3: Leg het ei in de Egg Dye voor 5-15 minuten
Stap 4: Verwijder voorzichtig (nog terwijl het ei nat is) het elastiek en de panty. Trek daarna voorzichtig het blaadje of bloemetje van het ei en laat het drogen
Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter