Ontvang waardevolle tips over spelen, speelgoed en opgroeien met je kind. Blijf op de hoogte over nieuws in onze webwinkel en onze winkel in Noordwolde (Fr). Schrijf je in voor een avontuurlijke nieuwsbrief!

Ontvang de laatste updates, nieuws en aanbiedingen via email

Abonneer
  • Lorem ipsum

Klaar voor een klaslokaal waarin álles kan?

29 Jul 2020
door Sacha Grootenboer

Wie ooit in een klaslokaal, kinderopvang of andere ruimte staat waar veel kinderen tegelijk ondergebracht moeten worden, weet één ding heel zeker: aan ruimte, tijd en rust heb je eigenlijk nooit genoeg. Het ene moment wil je een kringgesprek houden, het andere moment is het tijd voor knutselwerkjes in kleine groepjes. En ergens halverwege de dag merk je soms op dat er even stoom afgeblazen moet worden: een kleine beweegpauze doet kinderen altijd goed. Elke dag wordt er regelmatig geschoven met tafels en stoelen en gaat er tijd en energie zitten in het bedenken van constructies om het lokaal optimaal in te delen. Dit gaat vaak gepaard met onrust: eigenlijk heel zonde van de tijd die je zo graag in leuke en gezellige activiteiten wil steken.

Dat kan anders. Er bestaat een mogelijkheid om kinderen optimaal te laten zitten, werken, bewegen en bovendien zelf constructies te laten opbouwen zonder dat dit veel moeite of tijd kost. Hoe? Met de meubels van Robhoc! Robhoc staat synoniem voor het meest multifunctionele kindermeubelstuk van dit moment. Eenvoudig en bijzonder slim design maken het mogelijk om de ruimte ieder moment van de dag op een zeer simpele en effectieve manier om te toveren tot een compleet nieuwe inrichting.

Dit Duitse krukje kreeg in Duitsland de ‘besonders entwicklungsfördernd’ zegel, en dat is terecht! Voor zeer jonge kinderen gebruik je hem als stoel, daarna is hij bruikbaar als kruk waarbij hij kinderen stimuleert om zelfstandig en recht te zitten. Dit krukje stimuleert kinderen dus in de ontwikkeling en helpt bij het verbeteren van de houding en motoriek! Een Robhoc laat zich eenvoudig verstellen waardoor hij bruikbaar is voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Robhoc heeft een ontzettend sterke constructie en is gemaakt van hoge kwaliteit hout: zelfs volwassenen van boven de 100 kilo kunnen de krukjes met volledig gewicht belasten. Het materiaal is bovendien bijzonder licht: dit geeft de mogelijkheid voor kinderen om de krukjes eenvoudig te verplaatsen. Er zijn daarbij verschillende maten rollende tafels beschikbaar. De inrichting van je volledige klaslokaal staat in een handomdraai op elkaar, alle stoelen en tafels passend op en onder slechts 1 tafel.

Maar ROBHOC® is voor veel meer te gebruiken dan praktische klasopstellingen. Door eindeloos te stapelen, combineren en schuiven kun je er werkelijk alles mee. Gebruik het krukje om een mooie plaat in te klemmen voor een presentatie, of bouw een heuse poppenkast! Stapel de krukjes hoog en maak zo eenvoudig een statafel voor ouderavonden. Maak de ruimte snel leeg en gebruik de stoeltjes in combinatie met één van de spelelementen voor turnen, slack-linen, balanceren, knikkeren of elastieken! Bouw een tribune om toneelstukjes of bonte avonden te kunnen bekijken. Robhoc is licht, duurzaam, veilig en eenvoudig hanteerbaar: voor zowel kinderen als ouders en begeleiders zeer prettig in het gebruik.

De sets van Robhoc zijn door hun eindeloos praktisch gemak een grote winst in elk lokaal. Zeer geschikt voor (verticale) schoolklassen, kinderdagverblijven, sportkantines, wachtkamers en scouting. Met Robhoc combineer je educatie en speelgemak zonder moeite in een kleine ruimte en geef je bovendien de mogelijkheid voor creativiteit en spontane impulsen. Klaar voor ruimte? Klaar voor activiteiten? Klaar voor een klaslokaal zonder limieten? Robhoc biedt perspectief!

Sacha Grootenboer
03 mei 2019

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter