Facebook Twitter Pinterest LinkedIn
vlieger
0

Uw winkelwagen is leeg

Totaal: €0,00

Geen producten gevonden...

Vanuit eigen observaties binnen het onderwijs en hun eigen kinderen, constateerden de makers van Seccorell dat het pigmentslijpsel van kleurpotloden vaak werd gebruikt om met de hand of met papieren zakdoekjes op papier in te wrijven en zo aquarel gelijkende tekeningen te maken. Een kostbare manier om je potloden op te gebruiken.

De leerlingen vonden het fijn om zo tekeningen in te kleuren of nieuwe creaties te maken en te bedenken. Echter leerkrachten waren niet blij met het snel opraken van de potloden en verboden het de kinderen regelmatig op deze manier het potlood te gebruiken.

Echter wat bereikt wordt door het inwrijven van pigment op papier, is niet mogelijk met gewoon inkleuren met potloden. De 'hardheid' van de kleuren is anders en je krijgt aquarel of pastel uitstraling. Echter Aquarel kan alleen met water ontstaan en pastel is vaak een vieze poedertekening die niet eenvoudig te fixeren is.

Seccorell biedt hier de oplossing en dat is waar de bedenkers naar zochten.
Zo ontstond na een lange tijd een geschikte manier om de kleurpigmenten in droge, vaste vorm voor eenvoudig en veilig gebruik beschikbaar te stellen. Gewoon in pigmentsstiften die door schuren in poedervorm op papier kunnen worden aangebracht.

Op een of andere manier werd het een familieproject binnen de familie Kinzler. Iedereen had iets bij te dragen.
In 2007 was de doos eindelijk beschikbaar, zoals u het vandaag kent.

... En het maken van kunstwerken met Seccorell blijft de familie en andere steeds verrassen. Er is zoveel mogelijk!

Seccorell wordt veel gebruikt binnen Waldorff scholen, Vrije Scholen, Montessori, maar ook aquarel en pastel kunstenaars kunnen er niet vanaf blijven!

Lees meer
worm