• Lorem ipsum

Fagus

De werkplaats Büngern-Technik, voor mensen met een beperking, in Rhede in Westfalen begon in 1982 met het ontwikkelen, produceren en op de markt brengen van houten speelgoed. De workshop wordt gerund door de Caritas Association voor het decanaat van Bocholt. Onder de merknaam Fagus verkopen zij hoogwaardig, duurzaam en educatief speelgoed dat een goede reputatie geniet in Duitsland, Europa en vele andere landen over de hele wereld.

Ongeveer 135 mensen met verschillende handicaps maken dit bijzondere speelgoed. Dit biedt hen enerzijds een passende beroepsopleiding en werkgelegenheid tegen een loon dat past bij hun prestaties, en stelt hen anderzijds in staat hun prestaties of verdienvermogen te behouden of te herwinnen en hun persoonlijkheid verder te ontwikkelen.

Voor Fagus is het produceren van duurzaam speelgoed bovendien een uiting van waardering voor kinderen en het milieu en onderscheidt het merk Fagus zich van andere fabrikanten. Het merk Fagus staat voor

  • ambachtelijk werk van mensen met een beperking in Duitsland
  • hout uit de Duitse, duurzame bosbouw
  • hoge speelwaarde, geteste veiligheid
  • hoogwaardige afwerking
  • Duurzaamheid van productontwikkeling
  • productie en milieuvriendelijke verpakking
  • reparatie en service voor reserveonderdelen

De kern van het Fagus merk "Fagus houten speelgoed" staat voor een aanbod van betekenisvolle banen voor mensen met een beperking die zich door handwerk individueel kunnen ontwikkelen en zich zo een belangrijk onderdeel van de gemeenschap voelen. Hun werk creëert houten speelgoed van hoge kwaliteit dat zich richt op het kind en zijn behoeften op het gebied van vorm en afwerking. Op deze manier creëert Fagus meerdere voordelen voor haar medewerkers, voor ouders en kinderen en voor de samenleving als geheel.

Al het speelgoed en de creatieve en knutselmaterialen zijn in 2023 tijdens uitgebreide tests door het Institut Fresenius (sgs) op speelgoedveiligheid getest. Ook de werkplaatsen en productieprocessen werden aan een intensieve controle onderworpen. Hun producten voldoen aan het GS-keurmerk en ASTM.

Geen producten gevonden...