Ontvang de laatste updates, nieuws en aanbiedingen via email
De taal van de vrede - Marshall B. Rosenberg
Een prachtig begin voor een geweldloze communicatie. Dat is dit boek in al zijn glorie. Inmiddels overleden is Marshall Rosenberg de grondlegger van dit gedachtegoed. Lees meer
De visie van OpzijnPlek draagt als basis de levenswijsheid van Marshall Rosenberg en zijn geweldloze communicatie.
Als we vreedzame veranderingen willen bewerkstelligen, moeten we de manier veranderen waarop we onszelf en anderen zien, en de manier waarop we onze behoeftes vervullen.
Conflicten oplossen op micro- en macroniveau met geweldloze communicatie
Door de oefeningen te doen, leren we zelf de taal van de vrede te spreken.
'De taal van de vrede is de meest effectieve manier die ik overal ter wereld – in gezinnen met grote problemen, in disfunctionele bureaucratie‘n en in door oorlog verwoeste landen – heb toegepast om tot een vreedzame oplossing van een conflict te komen.
Als we vreedzame veranderingen willen bewerkstelligen, moeten we de manier veranderen waarop we onszelf en anderen zien, en de manier waarop we onze behoeftes vervullen.
We dienen hier eerlijk en open voor te zijn, na te gaan wat zich in ons afspeelt en bepaalde vastgeroeste ideeën los te laten die te maken hebben met oordelen, angst, verplichtingen, plichtsbesef, schuld en schaamte, straf en beloning. Dat is niet altijd makkelijk, maar het is zeker de moeite waard.'
Marshall Rosenberg
Past bij Geweldloos communiceren, verbindend communiceren.
Marshall Rosenberg is grondlegger van het model geweldloze communicatie
De internationaal bekende vredestichter, mediator en psycholoog Marshall Rosenberg toont ons hoe we vrede kunnen brengen door de taal van de vrede te spreken. Als je de oefeningen doet, leer je zelf geweldloos en effectief te communiceren, zodat er meer vrede ontstaat in jezelf en je omgeving.
Het is bij Geweldloze Communicatie belangrijk dat we onze gevoelens, behoeftes en verzoeken op zo'n manier verwoorden, dat ze een geschenk zijn. Ze zijn een geschenk omdat de ander nu weet wat er in ons leeft en kan gaan geven, wat ieder mens in wezen heerlijk vindt. We leren luisteren naar de gevoelens en behoeftes achter de uitspraken van andere mensen.