• Lorem ipsum

Sacha Grootenboer
Samen groeien is samen leren van elkaar en samen leven met elkaar. Ik werk graag aan een wereld vol harmonie en verbinding. Een wereld waar je de kans krijgt om je eigen ontwikkeling vorm te geven op je eigen speciale en unieke wijze. De kans om je eigen Plek te vinden!

Vanuit de ervaring die ik opdeed tijdens het samen opgroeien met mijn 3 kinderen (1992-1998-2004) voelde ik de behoefte om mijn 'visie op opgroeien met kinderen' verder te ontwikkelen. Ik liet het bedrijfsleven achter mij, ging terug naar school en startte een praktijk in het begeleiden van ouders bij het samen opgroeien. Ik noem het duurzaam opgroeien!

Ik ontdekte dat er nog nauwelijks zinvol speelgoed en ondersteunende materialen waren voor kinderen, die echt bijdragen aan hun ontwikkeling en het samen opgroeien. Dat bracht mij op het idee om via de webwinkel op één Plek de bijzondere en voornamelijk echte (realistische) materialen die ik vond, aan te bieden zodat kinderen zelf kunnen kiezen wat ze echt leuk vinden en wat aansluit bij hun talent. Ook ouders kunnen zo ideeën opdoen voor speelgoed dat waarde(n)vol bijdraagt aan de ontwikkeling van hun kinderen.

De behoefte aan duurzaam speelgoed en ontwikkelingsmateriaal is er, want kinderen willen in vrijheid spelen, ontdekken, leren, groeien en hun plek in het leven vinden. En aan die behoefte wil ik met OpzijnPlek graag bijdragen.

Hoe het verder ging
In 2013 werden wij Europees distributeur van Crayon Rocks en dat maakt van het Nederlandse OpzijnPlek ineens een Europees bedrijf. Vanaf dat moment is de uitbreiding naar ook een groothandel een feit. Tussen 2014 en 2018 werkte zoon Sjors, tijdens zijn studie, mee in het bedrijf. In 2018 werd dat overgenomen door zoon Gijs. Eind 2015 zegt partner Bram Zaalberg het praktijkonderwijs vaarwel en wordt mede-eigenaar van het bedrijf. Samen met enkele ZZP-ers en enkele van onze kinderen runnen wij OpzijnPlek en ImmenZ inmiddels op een mooie plek in De Hoeve. Een bosrijke en groene omgeving in Friesland. De Plek waar OpzijnPlek thuishoort en van waaruit wij jullie dagelijks kunnen inspireren.

Bram Zaalberg
Bram is inspirator pur sang en heeft enorm veel ervaring in communicatie en onderwijs. Bram heeft voor zijn keuze het onderwijs te verrijken met zijn kennis, in het bedrijfsleven gewerkt. Zijn technische achtergrond komt hem dagelijks van pas. Hij is coach Geweldloos communiceren, Omgangskundige en heeft als doel levenverrijkend bezig te zijn. Het onderwijs blijft trekken, maar zijn wens is een omgeving voor kinderen te creëren die uitdagend is, levenverrijkend, kansen biedt je eigen richting te volgen en dus je eigen plek te vinden. Dat is volgens hem het juiste onderwijsprincipe . Via deze weg en met een sprankelende filosofische benadering, wil Bram een bijdrage leveren aan de vrije ontwikkeling van het kind en de intrinsieke motivatie bevorderen!

Kiki ligt op mos

Je kunt hier het interview lezen met mijn dochter Kiki t.b.v. het boek Groen maakt Gelukkig, uitgegeven t.b.v. de Floriade

 

Bewaren

Bewaren