• Lorem ipsum

Dank je wel voor je keuze om te kopen bij OpzijnPlek.

In onze visie staat het werken met écht materiaal voor kinderen centraal. Een appeltje schillen leer je door gebruik van een echt mes en timmeren doe je met een echte hamer. Voor het spotten van vogels heb je een echte, kwalitatieve verrekijker nodig. Hand-oog coördinatie ontwikkelt zich door vliegtuigjes vouwen, ballen vangen en bijvoorbeeld boogschieten.
Wij geloven dat het werken met echte materialen de creativiteit bevordert, motorische vaardigheden stimuleert of ondersteunt, en dat het kinderen motiveert talenten te ontdekken.

We willen je daarom graag even wijzen (ook i.v.m. de garantievoorwaarden) op bepaalde richtlijnen. Ons speelgoed voldoet namelijk niet altijd aan de speelgoedrichtlijnen. Het is niet gemaakt om “niet kapot te kunnen”, zoals bij veel kinderspeelgoed het geval is.

Kindermuziekinstrumenten
De kindermuziekinstrumenten van Rattlesnake zijn geen babyrammelaars. Indien je met je peuter of kleuter muziek wilt maken, is gebruik onder toezicht van groot belang. Laat een baby in geen geval alleen spelen met de rammelaars. Veel van onze Voggenreiter shakers zijn wel geschikt voor kinderen vanaf 3, 6 en 12 maanden.

Kindergereedschap en buitenspeelgoed van Kids at work
Deze producten zijn veelal officieel pas geschikt voor kinderen vanaf 6, 8, 10, 12 of 14 jaar. Ze dienen officieel altijd met toezicht te worden gebruikt. De garantie vervalt wanneer gereedschap gedemonteerd is. Berg gereedschap na gebruik droog op.

Touwen
Sommig van ons touw is jute, sizal, hennep of manila. Dit zijn natuurtouwen en slijten eerder dan touw dat is gecoat of waar kunststof in is verwerkt. Voor behoud van touwen is het raadzaam deze niet te laten slijten aan bomen of ander ruw materiaal. Ook kan regen en vocht touw eerder laten slijten. Hang slingertouwen, schommeltouwen en trapladders altijd aan haken en ogen.

Zakmessen
Al onze merken zijn weliswaar vaak met afgeronde punt uitgevoerd, maar het blijft een snijvoorwerp waarmee je je kunt bezeren. Koop eventueel voor de veiligheid een snijhandschoen en zorg dat je een duidelijke instructie met je kind doorneemt. Lees voor een leuke manier gerust onze blog!

Pijl en boog, kruisboog of katapult
Bestsaller:
Een pijl en boog, kruisboog of katapult is en blijft een sportartikel. Heb je een Bestsaller pijl en boog gekocht dan is gebruik officieel geschikt voor kinderen en jongeren vanaf 14 jaar (zie ook de informatie op de website).

VAH:
Een pijl en boog of kruisboog van het Duitse merk VAH voldoet aan de speelgoedrichtlijn en is wel geschikt voor kinderen vanaf ca. 3 jaar. Deze schiet minder ver.

Het schieten met een kruisboog of handboog is heel goed voor motorische vaardigheden zoals hand/oog coördinatie en concentratie. Echter schieten op levende wezens is verboden. Zorg dat je de ruimte hebt. De bogen van hout mag je nooit verder uittrekken dan dat de pijl lang is. Dit is een zeer belangrijke waarde. Doortrekken betekent kans op breuk. Daarop rust geen garantie. Berg de boog droog en warm op: regen en vocht tasten het hout aan.

Leeftijdsaanduiding
Let altijd op de aanduiding of iets geschikt is voor kinderen onder de 3 jaar. Bijvoorbeeld Crayon Rocks is juist erg geschikt voor jonge kinderen vanaf 1,5 jaar die beginnen met kleuren. Maar dat dient zolang de leeftijd van 3 jaar niet is bereikt altijd onder toezicht te gebeuren!

Leer een kind deze materialen netjes op te ruimen en verstandig in gebruik te nemen. Wij denken dat je als ouder of verzorger zelf goed in staat bent in te schatten wat je kind aan kan. In geen van de gevallen kun je een kind helemaal zelf onderzoekend het materiaal laten verkennen! Laat de artikelen altijd gebruiken onder toezicht als het kind jonger is dan de toegekende leeftijd. Bij aankoop bent je zelf verantwoordelijk voor toezicht en het in acht nemen van de gebruiksaanwijzing. Aan ons de verplichting je eerlijke en juiste informatie te verschaffen.

Wij beheren met zorg de informatie en deze gebruiksaanwijzing en werken dagelijks aan up to date informatie. Toch kan het voorkomen dat de teksten op onze website niet helemaal correct hebben weergegeven wat je kunt verwachten. Laat ons gerust weten als je vragen hebt, opmerkingen of suggesties, daar leren we met zijn allen van en dat verbetert ook onze kwaliteit.