• Lorem ipsum

Wie zijn wij bij OpzijnPlek?

Na 15 jaar online vind je ons nu ook in onze winkel in Noordwolde in Friesland, Hoofdstraat West 1 8391AK, een fysieke plek waar je kunt zien en beleven wat onze visie en kijk op spelen en speelgoed inhoudt! Kom je eens langs? Wij zijn open op woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur.
Volg ons ook op Instagram en Facebook voor de laatste nieuwtjes of schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

"Kinderen die de ruimte krijgen om zelf te ontdekken en op hun eigen kompas mogen navigeren, leren op zichzelf te vertrouwen. Deze kinderen zijn daardoor in staat om de wereld met respect en verantwoordelijkheid tegemoet te treden." Sacha Grootenboer

OpzijnPlek wil jou inspireren kinderen te laten opgroeien met oog voor hun eigenheid en wijsheid.
 Kinderen willen vooral 'zelluf doen' en vooral hun wereld zelf ontdekken en beleven!

Duurzaam opgroeien
Opvoeden is meegroeien met een kind in plaats van sleutelen aan een kind. Het is voorbeeld zijn en ruimte geven voor ontdekkingen. Het is luisteren naar ons gevoel en naar de signaaltjes die kinderen ons geven, omdat ze zo graag met ons samen willen groeien! Duurzaam opgroeien doe je met duurzaam en echt speelgoed. Speelgoed dat altijd iets doet in de ontwikkeling van een kind, zonder dat het kind dat merkt!

Ons aanbod
Vanuit onze visie 'duurzaam opgroeien', biedt OpzijnPlek materialen en verhalen die bijdragen aan een waarde(n)volle ontwikkeling van kinderen. Materialen die niet snel vervelen en die bijdragen aan een meer bewustere wereld waarin iedereen zijn talent kan ontwikkelen en zijn Plek zal vinden.

Wij streven ernaar om zoveel mogelijk producten in de webwinkel op te nemen die

  • plezier en enthousiasme opleveren
  • buitenspelen bemoedigen
  • inspireren tot natuur ontdekken en beleven.
  • samenwerking en delen aanmoedigen
  • creativiteit prikkelen
  • talentontwikkeling stimuleren,
  • duurzaam handelen en denken in gang zetten,
  • ondersteunen in leren en sociaal-emotionele groei,

We juichen buitenspelen enorm toe, omdat we merken dat kinderen heel veel opbrengst halen uit buiten ontdekken en de natuur beleven. Kinderen leren daarmee hun zintuigen in te zetten, waardoor ze hun talenten en vooral dat wat ze leuk vinden, makkelijker ontdekken. Zo vinden zij hun weg in het leven naar hun Plek.

Sociaal emotionele ontwikkeling
De boeken en spelmaterialen in onze webwinkel bieden kinderen en hun mede-opgroeiers een steuntje in de rug in het spelenderwijs lerend opgroeien. Vind thema's als: verlies, zelfstandigheid, positief denken, samenwerken, vriendschap, zelfwaardering etc.

Advies
Wij adviseren om vooral materiaal aan te schaffen waar de interesse van je kind écht naar uitgaat. Stimuleer kinderen vooral te spelen met de ruimte en de natuurlijke materialen om hen heen. Hoe je dat kunt doen lees je in heel veel van onze blogs.

Verbinden
Met onze visie voelen wij ons verbonden met een aantal stromingen in opvoeding en onderwijs. Wij sluiten aan bij de Reggio Emilia benadering, Emmi Pikler filosofie, Montessori, Rudolf Steiner, de meervoudige intelligenties van Howard Gardner, en zoals we zelf zeggen duurzaam opgroeien! Veel ouders, leerkrachten en therapeuten vinden de weg naar OpzijnPlek omdat ze op zoek zijn naar betekenisvol spelen en leven!

Sacha Grootenboer
Samen groeien is samen leren van elkaar en samen leven met elkaar. Ik werk graag aan een wereld vol harmonie en verbinding. Een wereld waar je de kans krijgt om je eigen ontwikkeling vorm te geven op je eigen speciale en unieke wijze. De kans om je eigen Plek in vrijheid te vinden!

Vanuit de ervaring die ik opdeed tijdens het samen opgroeien met mijn 3 kinderen (1992-1998-2004) voelde ik de behoefte om mijn 'visie op opgroeien met kinderen' verder te ontwikkelen. Ik liet het bedrijfsleven achter mij, ging terug naar school en startte een praktijk in het begeleiden van ouders bij het samen opgroeien en noemde dat duurzaam opgroeien!

Ik ontdekte dat er nog nauwelijks zinvol speelgoed en ondersteunende materialen waren voor kinderen, die echt bijdragen aan hun ontwikkeling en het samen opgroeien. Dat bracht mij op het idee om via de webwinkel op één Plek de bijzondere en voornamelijk echte (realistische) materialen die ik vond, aan te bieden zodat kinderen zelf kunnen kiezen wat ze echt leuk vinden en wat aansluit bij hun talent. Ook ouders kunnen zo ideeën opdoen voor speelgoed dat waarde(n)vol bijdraagt aan de ontwikkeling van hun kinderen.

Hoe het verder ging
In 2013 werden wij Europees distributeur van Crayon Rocks en dat maakt van het Nederlandse OpzijnPlek ineens een Europees bedrijf. Vanaf dat moment is de uitbreiding naar ook onze groothandel  "ImmenZ' een feit. Tussen 2014 en 2018 werkte zoon Sjors, tijdens zijn studie, mee in het bedrijf. In 2018 werd dat overgenomen door zoon Gijs. Eind 2015 zegt partner Bram Zaalberg het praktijkonderwijs vaarwel en wordt mede-eigenaar van het bedrijf. Inmiddels werkt ook dochter Kiki in het bedrijf en runnen we OpzijnPlek en Immenz inmiddels vanuit een mooie plek in De Hoeve. Een bosrijke en waterrijke groene omgeving in Friesland. De Plek waar OpzijnPlek thuis hoort en van waaruit wij jullie dagelijks kunnen inspireren.

Bram Zaalberg
Bram is inspirator pur sang en heeft enorm veel ervaring in communicatie en onderwijs. Bram heeft voor, zijn keuze het onderwijs te verrijken met zijn kennis, in het bedrijfsleven gewerkt. Zijn technische achtergrond komt hem dagelijks van pas. Hij is coach Geweldloos communiceren, Omgangskundige en heeft als doel levenverrijkend bezig te zijn. Het onderwijs blijft trekken, maar zijn wens is een omgeving voor kinderen te creëren die uitdagend is, levenverrijkend, leerling-eigenaarschap heeft en kansen biedt je eigen richting te volgen en dus je eigen plek te vinden. Dat is volgens hem het juiste onderwijsprincipe. Via deze weg, en zijn bijdrage binnen de onderwijsgroep Frij Fryslân, wil Bram met een sprankelende filosofische benadering een bijdrage leveren aan de vrije ontwikkeling van het kind en de intrinsieke motivatie bevorderen!

Kiki ligt op mos

Je kunt hier het interview lezen met mijn dochter Kiki t.b.v. het boek Groen maakt Gelukkig, uitgegeven t.b.v. de Floriade 2012

Nu in 2023 is Kiki ook werkzaam bij OpzijnPlek en tref je haar vooral doordeweeks in de winkel aan!