• Lorem ipsum

Tip 3 april
We hebben weer een 'elke dag duurzaam opgroeien tip' maar dan nu voor de avond. Vrijdag is toch het eind van de schoolweek. Dus je mag wat langer opblijven We gaan ouderwets schaduwspel doen. Probeer ook eens om schaduwfiguren te maken op de muur. Doe het licht aan in je kamer en beweeg je handen en kijk naar de schaduw op de muur. Kun jij er een vogel of een konijn van maken?

Tip 2 april
Vandaag maken we een ouderwetse hinkelbaan. Maak 10 vakken aan elkaar en schrijf in volgorde de cijfers 1 tot en met 10 in de vakken. Zoek een steentje. Gooi hem in vak 1. spring over vak 1 naar vak 2. Ga zo door met het steentje in vak 2, 3, etc. Spring steeds op de vakken waar het steentje niet ligt. Als je met je voet op de lijnen komt, ben je af en is je broertje, zusje of vader of moeder aan de beurt.

Tip 1 april
Eerlijk gezegd kwamen wij na het nieuws nog een maand aan huis te zijn best wel wat lastig op gang vanmorgen. Maar we hebben de middag doe-tip vol plezier bedacht! Want wij zijn weer verslaafd. Vind of zoek een touwtje van ca. 80 centimeter en ga touwfiguren maken. Dat kan een kop en schotel zijn, een parachute of een kattenwieg. Kijk snel op facebook voor het beeld!

Tip 31 maart
Maak een circus in je achtertuin. Hoe eenvoudig kan het zijn. Zoek een paar ballen uit je speelgoedkist en ga jongleren met ballen. Misschien kun je aan de slag met jongleerborden, diabolo's of een jojo. Met je broertjes of zusjes, of met papa en mama, kom je vast tot een echte circusact. Misschien bedenk je dat je een stok kunt laten balanceren op je neus? of span je een strak touw of slack-line door de tuin om te gaan koorddansen! Maak er een echt circusfeest van!

Tip 30 maart
Foto maken met je ogen!De natuur verandert nu elke dag! Zoek een mooie plek.Kijk naar een richting en neem in je op wat je ziet! Gewoon kijken met je handen langs je lijf.
Houd nu je duimen en wijsvingers als een vierkantje voor je ogen en zoom in op de plek die jij aan het bekijken was. Wat zie je allemaal?
Valt het je op dat je ineens toch hele andere dingen ziet als je focust op een kleiner deel door via je eigen gemaakte fotolijst te kijken?

Tip 27 maart
Vandaag is het tijd voor onderzoek naar kriebelbeestjes. Pak een loep en een glazen potje. Prik wat gaatjes in de deksel en doe in het potje wat gras, takjes, blaadjes en aarde. Zet een schep ergens op een 'kale' plek in de tuin of haal een tuintegel opzij. Je zoektocht kan beginnen. Wat vind jij?

Tip 26 maart
We gaan vandaag de zon onderzoeken. Ga vanmorgen eens op een iets ruimere plek staan en maak een foto van jezelf en je schaduw. Doe dit een paar keer per dag precies zoals de eerste keer, bijvoorbeeld steeds na 2 uur. Maak steeds een foto. Weet jij hoe de zon draait?

En samen met je ouders ga jij vandaag vuur maken met de zon. Pak een loep, een stuk gebroken glas en wat papier of gedroogd gras. Probeer nu eens met de zon in je glas een vuurtje te maken. Lukt het?

Maak samen brooddeeg en jij hebt vanmiddag ook nog een lekker broodje!

Tip 25 maart
Het is weer een mooie dag om in de tuin op onderzoek uit te gaan. Heb je al eens gekeken of je plantjes ziet opkomen en de bloemknoppen bewonderd. Als je elke dag kijkt of een foto maakt, zie je de planten, bloemen en blaadjes dagelijks groeien. Pak er een duimstok of meetlint bij en jouw onderzoek is compleet!

Tip 24 maart
Het is prachtig weer. Geen wolkje aan de lucht. Vogels vliegen inmiddels af en aan en hun trektocht eindigt langzaam. Ontdek eens welke soorten vogels er rond jouw huis vliegen? Hoeveel soorten herken je of van welke vogel wil je meer weten? Herken je hun lokroep, gezang of gefluit? Vogels spotten is bijzonder leuk. Kijk eens naar de oogjes, de veren, de kleuren en hun tekening. Pak je verrekijker, een vogelboekje of herkenningskaart en ga op ontdekkingstocht door de wereld van vogels!