Facebook Twitter Pinterest LinkedIn
vlieger
0

Uw winkelwagen is leeg

Totaal: €0,00

Geen producten gevonden...

Spiegelogie is net als Geweldloze Communicatie, de levensfilosofie van Christiane Beerlandt en het Omdenken een visie waaraan de achterliggende gedachte (de visie) van OpzijnPlek naar verwijst. Als je deze wijze van leven kunt begrijpen dan wordt opvoeden en opgroeien met je kind op een duurzame wijze vanzelfsprekend.

Hieronder een kleine uitleg uit Anders Denken over Spiegelogie door Willem de Ridder zelf!

'Waar het in Spiegelogie om gaat', zegt Willem de Ridder, 'is dat de macht in onszelf zit en dat je je energie richt op dat wat je wél wilt. Zo simpel is het. Kijk, in de natuur is alles perfect, dus wijzelf ook. Het probleem is dat wij van ons gevoel af zijn geraakt en het voelen zijn gaan beschouwen als iets engs. Nogmaals, het gaat er om dat de macht in jezelf zit. Jij creëert de wereld naar jouw beeld en gelijkenis'.
aldus Willem de Ridder

Houden van jezelf

De mensen die het beste functioneren zijn de mensen die van zichzelf houden. In spiegelogie-groepen leren mensen hoe complimenten te ontvangen. Veel mensen vinden dat moeilijk. Dat blijkt uit de dagelijkse praktijk, sommigen gaan blozen, anderen beginnen te huilen. Maar dan komt de energie vrij. En wat je wilt, dat lukt. Binnen enkele weken soms al, een huis, een baan, wat je maar wilt. De mensen ervaren weer plezier en er gebeuren gelijkertijd wonderen.

Onder het motto 'Als iedereen aan zichzelf denkt wordt er tenminste aan iedereen gedacht.' spreekt Willem de Ridder over de universele wetten.

Uit: Anders denken 

Deugdenproject 
De basis van de relatie tussen ouders en kinderen, is de overtuiging dat het kind een onafhankelijk, begaafd individu is bij wie allerlei deugden in potentie aanwezig zijn, en dat deze deugden erop wachten om ontwikkeld te worden. Het deugdenproject propageert een holistische benadering van het ouderschap 

Lees meer
worm