• Lorem ipsum

De Schrijfvriend

De Schrijfvriend is opgericht door Gerda Broekstra en is ontstaan om kinderen positief te laten zijn over hun handschrift en creatieve mogelijkheden. Gerda is ergotherapeut en werkte met kinderen met beperkingen in het reguliere onderwijs (rugzak-leerlingen). Zij merkte dat het aanbieden van goed en degelijk (schijf)materiaal een duidelijk positief effect heeft op resultaten.

Haar slogan is: 'Een timmerman kan van het mooiste teakhout niets maken, als hij een botte zaag heeft!'. Dit geldt ook voor ons onderwijs. Het aanbieden van goed onderwijs is van groot belang voor het zelfvertrouwen van kinderen en ter opbouw van onze maatschappij. Onderwijs is waardevol voor ieder kind. Om het onderwijs goed vorm te geven, moet het kind echter wel de materialen in handen hebben, om datgene wat hij aangeboden krijgt, adequaat en zelfstandig te kunnen uitwerken. Lekkende pennen, onoverzichtelijke werkboeken, stompe potloden ect... werken hier echter niet aanmee. De eeste winst voor een school is dus investeren in goed en degelijk materiaal en deze investering verdient zichzelf terug, doordat de materialen duurzaam zijn en kinderen er zorgvuldiger mee omgaan. Een pen die lekker schrijft, daar ben je zuinig op!

De schrijfmethoden van de Schrijfvriend, die OpzijnPlek in haar assortiment heeft opgenomen, worden door Gerda en haar team zelf ontwikkelt en in Nederland geproduceerd.

Geen producten gevonden...