• Lorem ipsum

BioBlo

Geen producten gevonden...
BioBlo

Bioblo is een nieuw soort bouwstenen. Educatief waardevol speelgoed dat voldoet aan ecologische criteria en een lange levensduur. Met een lengte van 12 cm, 2,4 cm breed en 0,8 cm hoog is elke steen hetzelfde. Tenzij je ze andersom vasthoudt. Bioblos zijn kleurrijk en hebben een unieke, opengewerkte honingraatvorm. Dit fascinerende ontwerp is uit de natuur gekopieerd en maakt het bijzonder licht en tegelijkertijd absoluut stabiel.

Bioblos bestaan ​​uit 100% hernieuwbare of gerecyclede grondstoffen en hebben daarom weinig gemeen met conventioneel plastic speelgoed. De stenen bestaan ​​uit ongeveer 60% houtkrullen van lokale sparren en sparren van duurzaam bosbeheer, de rest is gerecycled plastic van hoge kwaliteit. De plastic inhoud in de bioblos is afkomstig van herbruikbare bekers, die na gebruik op festivals en evenementen een tweede leven krijgen: de bekers worden gesteriliseerd, gemalen en samen met houtkrullen gevormd tot gloednieuwe bioblos. Dit bespaart middelen en verandert iets dat niet langer wordt gebruikt in iets zinvol nieuws.

Bioblos kan ook heel goed worden gecombineerd met ander speelgoed. Of het nu thuis is, alleen, met vrienden, op de kleuterschool of op school - met Bioblo is er elke dag iets nieuws te ontdekken!

Bioblossen worden op, naast, achter of op elkaar geplaatst. Zonder lijm en hoewel het er soms wankel uitziet, zijn zelfs de hoogste torens, bruggen en wenteltrappen verrassend stabiel. En het beste van alles, het wordt nooit saai. Je eigen creativiteit en verbeelding maken Bioblo een van de weinige speeltjes waar je eigenlijk niet uit kunt groeien. Omdat de uitdagingen met de jaren groeien, en met de uitdagingen, groeit de vreugde van zelfcreatie.

Bioblos zijn gecertificeerd volgens de Europese speelgoedrichtlijn EN 71 en zijn 100% vrij van zware metalen, ftalaten, PVC, bisfenol A (BPA) of andere schadelijke ingrediënten. De productie is volledig afvalvrij op energiebesparende elektrische spuitgietmachines met zeer efficiënte meerdere gereedschappen. Aan het einde van hun levenscyclus kunnen de bouwstenen thermisch worden gerecycled of gemalen en verwerkt tot nieuwe bioblos.