Facebook Twitter Pinterest LinkedIn
vlieger
0

Uw winkelwagen is leeg

Totaal: €0,00

Geen producten gevonden...

Duurzaam opgroeien - net even anders dan gewoon opvoeden

Vrijheid, rust, ruimte en inspiratie

Vrijheid, rust, ruimte en inspiratie Ons dagelijkse leven lijkt een aaneenschakeling te zijn van activiteiten die 'moeten' waardoor we geen echte rust meer ervaren. Onze inspiratie zakt weg. Zodra we weer ruimte maken en vrijheid ervaren om ja of nee te zeggen, wanneer we kunnen uitstellen tot morgen en luisteren naar ons gevoel en onze behoeften, kunnen we meer rust creëren en het dagelijkse leven ervaren als NU moment waar we echt van kunnen genieten.

Pff, ik ben blij dat ik weer buiten ben!

Pff, ik ben blij dat ik weer buiten ben! Het is warm in de klas. Wat heeft de natuur ons te bieden. Kunnen we ook buiten leren of lesgeven? Wat doet ongewenst gedrag met kinderen in kleine ruimtes? Is er verandering mogelijk en wat dragen pestprogramma's bij aan het leefklimaat van kinderen in een klas? Daarover gaat dit kritische verhaal!

De wijsheid van het 'zelf'!

De wijsheid van het 'zelf'! Onderstaande blog schreef ik ongeveer 3/4 jaar terug na een periode waarin mijn dochter steeds meer voelde dat op school haar behoefte aan uitdagend leren niet werd vervuld. Ze werd moe en wilde zelf ontdekken! Ik heb haar dat laten doen, in vol vertrouwen. Inmiddels is ze van school veranderd en gaat ze elke dag met veel plezier naar school. Als ik haar nu vraag of ze een dagje bij mij wil zijn, zegt ze:
"Dat kan toch vanmiddag en dit weekend weer". Ik ben eigenlijk blij. Ze heeft haar uitdaging gevonden! Kinderen geven haarfijn aan wat goed voor ze is! Wij hoeven 'alleen maar' te luisteren!

worm